Oho, siirryin nykyaikaan

Tänäkään kesänä tuskin tulen lukemaan koko Milan Kunderan tuotantoa, niinkuin tapanani oli vielä muutama vuosi sitten, yhä uudestaan ja uudestaan. En tiedä, mikä Kunderan kielestä tekee omaan makuuni niin kesäisen, mutta kesä on aina ollut Kundera-aikaa. Kirjastokäynnitkin ovat nykyään useammin lastenosastolla kököttelyä, lukemattomien tarinoiden ääneen lukemista ja hajamielistä lehtien selailua. Hyvä että ehtii pikalainahyllystä uudet ruotsalaiset dekkarit tarkistamaan. 

Mutta voi onnea, mitä tajusinkaan kun jälleen uusin muutamien, jo ikuisuuksia hilloamieni lehtien lainaa: voin lainata ne ruotsalaiset dekkarit e-kirjoina! 

Siis kyllähän minä olen e-opuksia lainannut jo muinaisina opiskeluaikoinani, joskus vuonna 2005, jolloin kurssikirjoista oli pulaa ja e-julkaisut toivat odotetun avun hänelle, joka ei tenttikirjaa ajoissa ymmärtänyt lainata. 

Ja mikä hassuinta, tajusin e-kirjahyllyäni tarkastellessani, että olinhan jo edelliskeväänä käyttänyt Helmetin e-kirjastoa, kandia kirjoittaessani. Mikä sai e-kirjaston automaattisesti suosittelemaan minulle eksklusiivisesti laadullista tutkimusta käsitteleviä opuksia. Pois ne minusta!

Mutta että sieltä sai koko Erik Axl Sundin Varistyttötrilogian! Viihdettä! Ihan noin vain, klikkailemalla kliketikliks! Ooooo…. Nykyaika. 

Tunnen itseni Charlie Chapliniksi ajan rattaissa. (Etenkin kun e-kirjaston suositukset vaihtuivat tämän jälkeen ruotsalaisiksi dekkareiksi)

4 kommenttia artikkeliin “Oho, siirryin nykyaikaan

  1. Tunnistin tästä tekstistä Charlie Chaplinin ajan rattaat 😀 E – kirjakin on ihan, että whaat?! Luen mieluummin kalliomaalauksia 😀

  2. Mä YRITIN hypätä e-kirjaan täsä taannoisella lentoreissullani, mutta kun se hemmetin laite ei suostunut lataamaan sitä kirjaa sinne muistiin, niin sitten kuitenkin jouduin kökkimään Oulu-Helsinki-välin ilman lukemista ja sekös suututti!! (Itseähän ei voi syyttää, olin kuitenkin tosi ajoissa liikkeellä, edellisiltana noin kymmenen aikaan huokailin kirjahyllyllä, ettei ole mitään pokkaria mitä ottaa mukaan..)

    Seuraavalle reissulle otin kirjaston kirjan. Nih.

    Lupaan oikeasti opetella tuon sähköisen version käytön. Sen mitä kokeilemaan pääsin, niin oli kyllä ihan näpsäkkä juttu.

    • Totta puhut, en nimittäin mäkään mitään lataamaan onnistunut, verkkoversiot vaan luin. Mutta nopeasti kun luin niin en hirveästi ehtinyt off-line -yhteyttä kaipaamaankaan. Mutta hetihän se herjasi kun ajattelin ladattavaa versiota lukea. Eikä syy tietenkään ole se, ettäkö mä mitään muka tarkistanut olisin, että onko mun täppärissä ylipäänsä mitään, mihin niitä opuksia edes voisi ladata 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *