Häät (lapsiperhe vieraana-edition)

Liekö se sitten syksy joka salakavalasti väsyttää vai mikä, kun aloin menneitä muistelemaan. Miten erilaista elämä ennen lasta olikaan.

Olimme viikonloppuna aivan parhaiden tyyppien häissä. Sellaisissa rennoissa, ilman mitään pönötystä, joissa puheet naurattivat, musiikkiesitykset herkistivät, viini virtasi, ruoka oli hyvää ja kotimaista, soitto soi ja nauru raikui.

Häät olivat iloksemme (?) myös lapsiystävälliset, muutoinhan emme olisi lainkaan edes mukaan päässeet. Paikalla ei sinänsä ollut mitään erillistä lasten viihdytystä, mutta jo huone, jossa sai piirtää, oli melkoinen menestys. Ja tietenkin ne muut lapset. 

Käytin tilaisuutta häikälemättä hvyäkseni ja annoin surutta jokaisen vieraan vanhemman pistää omaakin lastani ojennukseen. Oli hauskaa olla sen kaikista häistä aina löytyvän söpön pienen tytön äiti. Tanssia Saarenmaan valssia kolmistaan.

Mutta se prosessi, millä kolmihenkinen perhe hoidetaan kunnialla ja lähes ajoissa häihin, huhhuh! Ennenmaailman aikaan = ennen lasta sitä saattoi kavereiden hääpäivän aamuna mennä suihkuun, laittaa rullat hiuksiin, juoda kahvinsa rauhassa, käydä ehkä lounaalla ja etkoilemassa jossain muiden vieraiden kanssa. Nyt sitä herää aamulla varhain vain päästäkseen tekemään seuraavan viikon ruokaostokset, päästäkseen sitten tekemään lounasta päästäkseen sitten nukuttamaan yhtä piiperopaaperopatikkajalkaa päästäkseen sitten ajoissa lähtemään. Ja meillä oli vielä bonussektori:

Hääpari oli toivonut mahdollisimman monen häävieraan lahjan ostamisen sijaan osallistuvan kakkukatselmukseen. Mekin tietenkin into piukassa ilmoittauduimme heti mukaan kutsun saavuttua, ja minä vielä ohjeistin siippaa sitten osallistumaan parhaalla osaamallaan tavalla, eli olemalla lapsenvahti kun itse hääräisin keittiössä.

Kas kummaa, miekkoselle ilmestyi edellisenä iltana iltameno, joten en kiusallanikaan alkanut nukuttamisen jälkeen enää sähkövatkaimella pärryyttämään. Leipominen suoritettiin siis h-hetken aamuna, ennen ruokaostoksia. 

Koska koristelusta ja täytteistä ei sen enempää oltu ehditty puhua semminkuin kuin paremmin ottamaan selvää, sävellettiin nekin siinä samassa kauppareissuvauhdissa.

Tylleröinen, joka tajusi että jotain erikoista on vireillä, luonnollisesti kieltäytyi päiväunista, söi kaksin käsin sokerimassaa ja repi alas kaiken mahdollisen, minkä käsiinsä sai. 

Mies huolehti ennen kaikkea omasta lounaastaan. Ja minä täytin, vatkasin, murskasin,  tiristelin, kaulin, nostelin, mittasin ja vaahdotin. 

Mies taiteili Eiffeltornin. 

Lopullinen tekele ensimmäisen palan ottamisen jälkeen.

Ensimmäistä kertaa pelasin sokerimassan kanssa. Pakko sanoa, että tunnen hienoista ylpeyttä. Aika hyvä suoritus paria tuntia ennen lähtöä. 

Kakkuja oli vaikka kuinka, alla näytteitä muista paikalle osuneista kaunottarista.

Kuvassa myös voittoisa suklaaperhos-kakku.

Näppärästi olin unohtanut (tai en kutsua ollut niin pitkälle edes lukenut), että lahjomattoman raadin valitsemat parhaat tuotokset palkittaisiin. Pokkasimme toiseksi tulleen palkinnon, ankkuri-muotin, uskollisuuden symbolin.

Kaikesta tästä selviydyttyämme olin väsynyt kuin vanha riepu, ja huolimatta siitä, että olisi ollut oma vuoroni lähteä jatkoille, lähdimme kaikki kotiin vartin vailla kymmenen. 

Jatkot sitten kun olemme eläkkeellä.

 

 

24 kommenttia artikkeliin “Häät (lapsiperhe vieraana-edition)

  • No eikös vain!

   Huolimatta siitä että lapsi on tietoinen valinta ja koen hänet valtavaksi lahjaksi, en silti voi välillä olla miettimättä, milloin tämä ajoittainen selviäminen näennäisesti arkisissa tilanteissa vaihtuu jälleen normaaliin elämään…

   • joo, itsekkin mietin varmaan paivittain etta mita ihmetta tuli tehtya kun ton lapsen hommas… elama ennen lasta ja jalkeen. ja kaikki jatkot vois pistaa elakkeen piikkiin. ollaan sitten mummona taas baaritiskilla huojumassa.

 1. Vau! Siis vau! Mä oon yrittänyt voittaa sokerimassan kaksi vai kolme kertaa, ja se päihittää mut niin satanolla että myönnän jo tappioni. Tosin kakuilla tuntuu muutenkin olevan jotain poikkeuksellista angstia mua kohtaan 🙁

  • Tuota noin… tuo on tuollainen sangollinen sokemassaa, ihan Confetista ostettua… Ja aivan naurettavan helppoa käyttää. Mäkin etukäteen pelkäsin tyyliin kuolevani, mutta sitten vaan maizenaa apuna käyttäen pistin kauliten ja napsis vain, ei mitään ongelmaa. 

   Ensikertalaisen moukantuuria ehkä?

   • Mä oon käyttänyt jotain s-marketin pakettia. Se pysyy kasassa lähinnä vaan liian paksuna, tarpeeks ohuena taas joko repee tai menee ryttyyn. Yleensä on myös möykkyinen ja jauhon peitossa 😀

    • No nyt mun oli pakko kattoa, mitä tuo meidän käyttämä tökötti oli. Valkoinen siis Satin Ice -nimistä tuotetta ja värilliset Renshaw:n tököttejä. Kaupassa suosittelu kaulitsemaan n. 4mm paksuiseksi, mihin mä totesin, että ei käy, pitää olla ohukaisempi. Ja niin mä sitten tein niin ohutta kuin kehtasin, ei siitä varmaan kolmemillistä ohuempaa kyllä tullut, mutta käsitely oli kyllä paljon helpompaa, mitä etukäteen olin pelännyt.

      

  • Se oli aivan mainio idea! Hääpari oli nähnyt kovasti vaivaa sen eteen, miten kutsuihin muotoilisivat sen, etteivät todellakaan kaipaa lahjaksi mitään materiaa. Tämä oli mukava tapa muistaa hääparia heidän toivomallaan tavalla.

   Ja miten kivaa oli maistella erilaisia kakkuja 😀

 2. Ihana kakku! Ja kuinka siisti idea, ensinnäkin koko kakkubuffa, mutta että vielä paras palkitaan! Mä tahon tommosiin häihin! 😀

  • Kiitos, olin itsekin todella positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta, sekä mausta että ulkonäöstä 🙂 

   Tätä ideaa kannattaa vinkata sellaisille tuleville hääpareille, jotka eivät hää lahjaksi toivo mitään tavaraa, tai kaipaavat hauskaa ohjelmanumeroa häihin.

 3. Aika mieletön idea kakkubuffa ja kilpailu! Ja ihan mieletöntä että kakku valmistui juhliin saman päivän aikana, ja vielä noin ihana kakku! Hatunnoston paikka näin lapsettomalta, joka ei kyllä samaan suoritukseen pystyisi 🙂

  •  

   Kiitos! Ja lohdun sana, jos kuulosti hektiseltä, jotenkin kummasti elämästä on pakko selvitä lapsenkin kanssa 😀 Joten sä saatat vielä joskus tulevaisuudessa yllättää itsesikin…

   Ja kyllä, tuo kakkubuffa on ollut yksi hauskimpia tempauksia, mihin oon osallistunut 🙂

    

 4. Vaudevau sekä idealle että toteutukselle! Kerro vielä, tuliko Pariisi-teema mahdollisesti häämatkakohteesta, vai mistä moinen…?

  Mä en kyllä millään kykenisi, eli vaudevauvau teille vaan! (Vähän pienempi vau miehen osuudelle. 😉 )

  • Kiitos!

   Ovat menneet Pariisissa kihloihin, ja etenkin morsiamelle se on tärkeä kaupunki.

   Täytyy sanoa, että ilman miestä olis ollut pelkät sydämet. Käsi tärräsi sen verran muutaman tunnin sähkävatkaimen pitelystä, etten mä enää mitään mistään olis leikellyt 😀

  • Kiitos 😀

   Mutta mitäs mitäs, itse olit melkein naapurissa Keekkiä katsomassa, etkä mitään vihjaissut! Se olis kuule ollut blogitreffien paikka!

   • Se oli kyllä mielessä mutta piipahdus oli taas niin pikainen, ettei treffailu tähän visiittiin sopinut. Harmi sinänsä, kun sulla olisi ollut noinkin joutilas lauantai blogitreffeille! 😉

    Mutta odotahan vain, kun mä seuraavan kerran tulen!

    • Juu, hihittelin just että mähän olisin varmaan sillä kahdeksannella kädelläni nopeasti keittänyt kahvitkin siinä ohessa 😀

     Mutta täällä ollaan, kun seuraavan kerran tie käy Hkiin päin!

 5. Upea kakku ja hengästyttävä suoritus. Pojan 1-vee kakkuun kokeilun ensimmäisen kerran marsipaania. Ei siitä ihan noin hienoa tullut, mutta ihan kelpo kakku. Vannoin kyllä että en toista kertaa ala samana aamuna tekemään moisia kokeiluja, vähän liikaa paineita 😀

  • Kiitos! Musta tuntuu, että marsipaani on noin sata kertaa vaikeampi hanskata kuin tuo sokerimassa. Tässä kyllä luki, että helppo käyttää, mutta niin näytti lukevan kyllä niissä tuhannessa muussakin sokerimassapaketissa, että mene ja tiedä. Niin kamalat valmistusaineet tuossa kyllä oli, että mietin, haluanko tuollasta tököttiä mihinkään syötävään ylipäänsä laittaa, mutta kyllähän tuo helppo muotoilu puoltaa pientä lisäaineannostakin, hrrr…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *