Tee-se-itse -mekko

Akuutin mekkokriisin sattuessa sen voi koittaa ratkaista näinkin:

Otetaan kaapista pitkään hillottu (miehen polttareista peräisin oleva, ”kyllä siitä vielä jotain voi tehdä”) T-paita ja sakset. 

Tämän mainoslauseen jälkeen copy on varmasti tuntenut palkkansa ansainneen.

Leikellään tunteella ja taidoista piittaamatta mainoslause pois. Etukappaleeseen tein kaarevan linjan, takakappaleen saksin suoraksi. 

Ensin kannattaa leikata vähän vähemmän ja vaikka sovittaa välissä.

Sitten seuraa koko projektin vaikein osa: miten löytää kotoa tarpeeksi pitkä pala helmaan? Tähän käy vaikka xxl-kokoinen t-paita, vanha yöpaita tms., joista voi hyödyntää valmiiksi ommellun helman. Kun itse olen kangashamsteri, kaivelin esiin Ivana Helsingin jämämyynnistä löydetyn kappaleen mustaa (ja aivan kamalasti nukkaa keräävää) trikoota.

Ja tylleröistä siteeratakseni, ei muuta kuin sakset napsumaan. Ja tarkka tyyppi tietenkin piirtää lopullisesta tulevasta poikkisaumasta kaavan, me hätäpäisemmät taitamme ensin etukappaleen ja sitten takakappaleen kahtia ja saksimme silmämääräisesti taitteelta, kaksin kerroin taitellulta helmakankaalta.

Jännä kuva, melko musta. Se oli tarkoitus ilustroida sitä, että etukappaletta en leikannut aivan taitteen reunasta, koska askartelin mekon keskietuun vielä laskoksen. 

Tässä kohdassa kannattaa mallata, että ylä- ja alaosan kappaleet käyvät toisiinsa, helmasta tulee suhteellisen tasainen jne. 

Sitten surautellaan helman sivusaumat ja tasataan ja huolitellaan helma jos tarpeen. Valmiiksi kasattu helma on helppo hurauttaa kiinni yläosaan, jota ei siis välttämättä tarvitse ommella tikkiäkään. Itse tosin kavensin yläosaa hieman ja nostin olkasaumaa piirun verran, mikä ei ole monen minuutin homma saumurilla. 

Ja tadaa: Sitten käytössä onkin valmis mekko.

Ei mahtunut helma kokonaan mukaan kuvaan.

12 kommenttia artikkeliin “Tee-se-itse -mekko

 1. Tipahdin kärryiltä kohdassa: ”Ja tarkka tyyppi tietenkin piirtää lopullisesta tulevasta poikkisaumasta kaavan”. Lopputeksti oli mulle täyttä hepreaa. Mutta vau! Tuo mekko oli siis noin tehty. Luulin sitä nansoksi 😀

  • No mutta se ohje olikin TARKOILLE tyypeille 😀 Mähän en niin tehnyt. Ja joo, tuolleen se surahti kasaan. Ei se ihan Nanso ole, mutta hyvä jos meni täydestä kuin väärä raha 😀

  • Joo, hitsi, toivottavasti jollain olis musta sellainen kuva perjantailta, että tuosta jonkunlaisen käsityksen saisi. On nimittäin päällä kivamman näköinen kuin henkarissa 🙂 

   Näissä mun mitä-kaapista-löytyy -jalosteissa on aina se huono puoli, että miekkonen alkaa vähän pelätä paitojensa puolesta 😀

 2. Siis whaat, oliko toi se mekko, mikä sulla oli ainakin perjantaina päällä?! Ihan mahtava!! Mulle uppos myös ihan ”aidosta”. Hui että sä oot taitava.

  Nimim. mun pitäis ommella kuminauhakuja äitin hameeseen ja oon pantannu sitä jo viikkotolkulla. Et sen verran mulla just ja just onnistuu..

 3. Mun pitikin siitä mainita, ja kysyä, että ootko sä tuunannut sen paidoista! Sun ryntähillä tosin luulin yläosan olevan sydämenmuotoinen… 🙂

  • Hehehee, vähän kotona katselin kans, että jos ei tietäis, niin vois kuvitella siihen sellaisen prinsessaleikkauksen 😀

   Sua ei niin vain huijatakaan XD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *