Turussa taas

Hops, tarkoitus ei ollut hiljentää palstaa kesän alkamisen kunniaksi, kesä vaan tempaisi meidät mukaansa.

Turku ja kesä! Niin se alkoi tämäkin kesä mummolareissulla Turkuun, tuonne ikuiseen kotikaupunkiini, jonne en kuitenkaan näin kahdeksan vuoden yrityksenkään jälkeen ole onnistunut elämääni ja perhettäni siirtämään. Turku, tuo taivaanrannassa siintävä… utopiako? 

Turku, täynnä historiaa, ei pettänyt meitä taaskaan. Siinä kahvittelun ja jätskinsyönnin lomassa kävimme mm. Turun historiallisessa lelukaupassa, toisin sanoen Casagrandella, joka on ehtinyt viettää jo 100-vuotissynttäreitäänkin muutama vuosi sitten.

Nooooo, kyllähän siitä jotenkin näkee tihrustaa, mistä on kysymys.

Omassa lapsuudessani oli vielä muita lelukauppoja kuin se yksi valtava, jonka filiaaleja tämä maa vilisee yhtä taajaan kuin automarketteja. Toivoisin niin kovasti näiden pienten selviävän, kaupunkien keskustojen kestävän markettipaineen ja Casagrandenkin säilyttämään asemansa vaikka seuraavatkin 100 vuotta. 

Tällaisen äiti olisi halunnut, mutta ei saanut. 

Kaisaniemen-reissustamme intoutuneena kävimme myös Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa. Kasvihuoneista löytyi mm. Undulaatteja, kultakaloja ja kilpikonna. Itse olin innoissani Victoria-lumpeen kukasta, joka päiväseltään oli tietenkin terälehdet supussa, mutta että yleensä satuimme osumaan paikalle kukinta-aikaan, oli aika hienoa. Lasta innostivat selvästi enemmän eläimet, ja puutarhassa vallinnut pelottava ”Ikimetsä”. Mistä lie tylleröinen tuonkin keksinyt?

Jättiläislumpeen lehtiä. Ja pilkistää se kukkakin sieltä.

Mummin kukkaro taidettiin tyhjentää taas pohjia myöden, sen verran usein poikettiin kahville ja kakulle. Ja saipa tylleröinen oman babyccinonsakin liian herkulllista pizzaa tarjoavassa Pizzariumissa. Voi kun voisi ottaa jokaista palaa yhden! 

Kävimme tietenkin jokirannassa kävelemässä ja ihmettelemässä kirjaston aina yhtä jännittävää suihkulähdettä leijonineen. 

On aamu varhain ja sää parhain…

Kävimme myös kirjastossa sisällä tylleröisen tätiä odotellessa. Mikä ihmemaa uusi kirjasto onkaan! Tylleröisen mieleen olivat etenkin kuplatuolit ja sitten nämä toiset ympyräiset… mitkä lie, tylleröisen mukaan ”niitä toisia kuplia”.

Näitä kans mulle yksi, kiitos. Ja itseasiassa tällainen kirjasto tähän viereen sopisi myös.

Enkä nyt itsekään päässyt pois Turusta ilman, että mukaan ei olisi tarttunut vähän turkulaista designia.

Hyllyt olivat tarjouksessa Turku Design Now:ssa 20€/kpl. Harmi että Klo Design lopettaa huonekalujen osalta, hienoa, että jatkavat muuten!

Tähän vielä kesäinen loppusöpöys: Lapseni on hipsteri! 

Viikonloppuja, hyvät ihmiset!

2 kommenttia artikkeliin “Turussa taas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *