Sisustusraatokärpänen

Ihmeiden aika ei ole ohi. Juuri kun vihdoin nakkelin pinnasängyn kasaan ja kannoin koko höskän jo ennalta tursuilevaan kellariin siinä samalla tuskaillen että kun mikään ei vaan enää mahdu mihinkään enkä jaksa enää taistella kasvavia tavarakasoja vastaan, sattuikin jotain odotamatonta: Saimme suuremman asunnon.

Me siis muutamme tämän kuun lopussa. 

Ja kyllä, asunto on edelleen vuokrasellainen, meidän tuloilla me kertakaikkiaan vain emme saa sellaista lainaa, jolla saisimme sellaisen asunnon jonka haluaisimme. Ja kyllähän takaraivossa edelleen kummittelee vielä se vanha haave: me emme asu Hgissä ikuisesti. Vaikka viimeiset kahdeksan vuotta asia on näyttänyt vahvasti päinvastaiselta. Mutta täytyyhän ihmisellä olla unelmia.

Puoliväliin tässä unelmien täyttymyksessä ollaan pääsemässä nyt, kun neliöitä on luvattu hulppea määrä enemmän kuin mitä nykyinen nukkekoti sisältää. Mies innostuikin jo kovasti lisäntyvästä tilan määrästä ja suunnitteli meille massiivista posliininorsukokoelmaa. 

Sisustus-Kusmeillakin voi täyttää keittiön

Muuttamisen ajattelusta on alkanut alkuinnostuksen jälkeen muotoutumaan kammottava painajainen. Tämä romumäärä pitää siirtää eteenpäin. Onneksi vain muutaman korttelin päähän, mutta kuitenkin. Meillä ei ole yhtäkkiä 700€ pistää pelkkään muuttoon. Päässäni menee edestakaisin listoja tavaroista, joita heitetään pois. Onneksi parin pihan päässä näyttäisi olevan aivan aito, oikea jätelava. Omaan jätekatokseen ei luonto ikinä antaisi periksi viedä tällaista roinaläjää. Luonto ei itseasiassa antaisi periksi heittää mitään kaatikselle. 

Osa menee kierrätyskeskukseen, mutta että aivan kaikki? Siis käyttökelpoinen? Ja mikä loppujenlopuksi on käyttökelpoista? Onko rikkinäinen pyykikori vielä käyttökelpoinen, jos siitä on vain kansi irti, mutta muuten sen on aivan ehjä? Entäs lehtikotelot ja sisustuspahvilaatikot? Niitä on ainakin jaettu ilmaiseksi kierrätyskeskuksissa, joten kaipa nekin kelpaisivat?

Huuto.net -myyminen on rasittavaa. Sinne laitettavat tavarat on valittava huolellisesti jos niistä haluaa eroon, tarjontaa on niin valtavasti. Vahvimmin ovat meillä menestyneet Arabian astiat ja ihmeelliset vanhat tavarat, kuten vintage-sifoni. Vaatteet, kengät, plaah, ei ole maksanut vaivaa. Kirpparipöytää pitää käydä seurailemassa ja järjestämässä. Meidän aikayhtälö arjessa ei vaan salli hirveästi pieniä ylimääräisiä piipahduksia. 

Mitenkäs tämän ongelman ratkaisi?

Ja sitten seuraavaan:

Tottakai haluan uuteen kotiini myös UUTTA! Tai siis vanhakin käy, ja varmaan suurimmaksi osaksi, jos jotain ”uutta” tarvitsee, hankitaan se kierrätyskeskuksesta. Tällä hetkellä haussa on mm. tylleröiselle sänky. Joten jos joku lukija osaa vinkata joitan hyviä vanhain tavarain kauppoja pääkaupunkiseudulla, niin vinkit otetaan ilolla vastaan.

Melkein ehdin jo katkeroitua sen johtosta, etten saanut Ikean Bråkig-pahvilaatikoita tylleröisen lelulaatikoiksi. Mutta nyt ymmärrän, että se oli vain kohtalon johdatusta, sillä silloin en vielä tiennyt näistä mitään. Sokoksen uusi Huvila-mallisto, suoraan lempisuunnitelijoiltani, Polkka Jamilta. Tähän ne pennoset pitää pistää!

Ollaan ehditty jo iloita siitä, että nyt Kinectillä pelaamista varten sohvaa ei enää tarvitse siirtää ja siitä, että tylleröinen saa oman huoneen. Tylleröinen on itse todella innoissaan asiasta, vaikka onkin jo ilmoittanut, että ei sitten kuitenkaan aio nukkua siellä. 

Tylleröisen kahvikestit, ”juhlitaan!”

Sisustusta voi varmaan tarkemmin alkaa pohtia pienen maalausurakan jälkeen ja kun on ehtinyt tarkistaa, millaiset verhokiskot ikkunoissa on jne. Kaikenkaikkiaan, aivan kuplin innosta, ja kuplin varmasti vielä enemmän heti, kun saan ratkaistuksi tämän tavarakaaoksen arvoituksen. Jätelava, here I come! Tiski- ja pyykinpesukoneiden heivaaminen onkin sitten toinen juttu, ne kun löytyvät nyt valmiina uudesta asunnosta. Tarvitseeko joku?

Haaveilin myös uuden Lundiaprojektin käynnistämisestä nyt piakkoin, mutta tämä keli teki nyt aikeeni tyhjäksi. En nimittäin ala hioa sisällä yli 20 hyllymetriä ja nyt ei parvekkeella tarkene. 

Täällä Lilyssäkin on nyt useampi perhe muuttanut. Kaikki vinkit muuttamiseen ja tavaran kierrättämiseen tulevat nyt enemmän kuin tarpeeseen! 

Huoh. Tämäkin pitää nyt sitten purkaa. Juuri kun sain ne seinälle.

 

21 kommenttia artikkeliin “Sisustusraatokärpänen

   • Enpä ole! ..huomenna ajattelin arkivapailla tehdä täsmäiskut pariin Prismaan ja selvittää asian!

    • Hyvä hyvä! Järjestelmällistä urkintaa tässä nyt kaivataankin 🙂 Pistätkö vaikka viestin, jos saat jotain selville?

     • Ei kannua Keravalla (eikä juuri mitään muutakaan, saati asiakaspalvelua..) – ei siis kovin tuottoisa reissu, tutkimukset jatkuvat.

     • Ei kannua myöskään keskustan Sokoksella, eikä myöskään tietoja. Ei ole aivan yksinkertaista tämä, my dear Watson 🙂

 1. Jee! Onnea teille lisätilasta ja toivottavasti selätätte nuo roudaus ja ylijäämätavaroiden ongelmat! Minäkin nimittäin ajattelin laittaa hihat heilumaan ja aloittaa pienen tavaroiden karsimisprojektin kodissamme…

 2. Tsemppiä muuttopuuhiin! Mua vaivaa krooninen sisustusvimma, joten aivan kadehdin teitä, kun pääsette sisustamaan uutta kotia. Ihanaa, että saatte enemmän tilaa!

  • Hoo, pitäis varmaan saada sut sitten tänne sisutamaan pesimishormoneissa tätä meidän huushollia, mä kun en valitettavasti ole oikein koskaan ollut mikään sisustushirmu 😛

   Mutta joo, koitetaan olla täyttämättä sitä kaikkea tilaa heti kättelyssä…

 3. Oo, onnea! Odotan innolla sisustusraportteja uudesta kodista… 🙂

  Mutta mikä ihme muuttovimma lilyläisiin tosiaan on iskenyt, kun tänä keväänä kaikki tekee muuttoa?! Emmi, Sanumaria, Rosanna, MinnaM, MinEna… Me sentään etsitään vain kesämökkiä.

  • Me muutetaan ja lisäännytään! 

   …tarkoittaaks tää, että Siperiassakin voidaan kohta kuulla pienten jalkojen tepsutusta? ;D

   • Me vaan muutetaan. Muistathan, lisääntyminen alkaa mulla töiden hankinnasta, ja työ vielä puuttu 🙂 Katsotaan sitten sitä tepsutusta, kun on jonkinlainen vakiduuni alla.

  • Kiitos 🙂 Itseäni suorastaan jännittää, tuleeko mitään, mikä menee sisustus -kategorian alle 😛

   Mitenkäs mökkietsinnät?

 4. Jee! Täältähän heti löysinkin sitä lisäinfoa mitä uteliaisuudessani kaipailin, ihan huppukivoja uutisia. Onnea lisäneliöistä, ja tyllerökin saa oman huoneen, voi miten kivaa! Meillä tuli muuten sama kommentti omassa huoneessa nukkumisesta. ;D

  • Hehe 🙂 Se on hauskaa, miten innoissaan siitä uudesta huoneesta ollaan, mutta loppukaneetti on aina esim. omasta uudesta sängystä puhuttaessa että ”minä nukun sitten isin ja äitin kanssa” =)

  • Kiitos 🙂 Tsemppi tulee tarpeeseen. Olisi ollut vähän kivampi edes muuttaa ilman tätä lunta, mitä taivas parhaillaankin viskoo…

 5. Paras tavaranmyymisvinkki on laittaa kaikki tarpeeton ikeakassiin (kyllä, se ylijäänyt kylpyhuoneen valo tai yksinäinen verho myös) ja siirtää se odottamaan kesää esimerkiksi äidin nurkkiin. Ekana aurinkoisena sunnuntaina sitten Hietsun kirppikselle hemmetin aikaisin myymään tarpeeksi alhaisilla hinnoilla. Yhteenmuuttaessa me myytiin melkein kaikki Hietsussa ja vaikka ajettiin Tampereelta saakka myymään, jäätiin silti ravintolaillallinen plussan puolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *