Sijaistoimintoja

Tämä päivä toi jotenkin mieleen ne ajat opiskelijana kimppakämpässä, kun tiski- ja vessanpesuvuoroista taisteltiin. Aina tenttikausina käytettiin kaikki mahdolliset tekosyyt olla lukematta. Meillä ei nyt kuitenkaan ole siistiä, vaan olen kehitellyt kaikenlaista muuta pientä sijaistoimintoa mm. tätä kirjottelua välttyäkseni noilta ikäviltä monisteilta.

Humanistina olen tähän asti helposti onnistunut välttämään tilastomatematiikan, mutta nyt se ei enää näytä onnistuvan. Ja vaikka tässä ei varmaankaan (varmaankaan siksi, että ei ole vielä oikein auennut, mistä on kysymys) ole kysymys mistään kovin haastavasta noin yleisellä tasolla, niin henkilökohtaisella tasolla haastetta on ihan tarpeeksi. Joten monisteet lepäävät edelleen somasti hyllyssä ja itse jatkan tässä lauantai-illan tuhlaamista.

Aikaisemmin iltapäivällä mm. kehitin mielikuvitusleikin, jossa ollaan Tukholmassa. Leikkiin tarvitaan hyvää kahvia, kuumaa maitoa, vaniljaa, kermavaahtoa, kanelia ja kardemummaa. Kahvi keitetään niin että pikkupätkä vaniljaa laitetaan purujen joukkoon, sitten valmistetaan maitokahvi oman maun mukaan kuppiin, koko komeus kruunataan kermavaahdolla ja päälle ripotellaan kanelia ja kardemummaa. Laitetaan lapsi tuijottamaan elokuvaa ja selaillaan itse lehteä. 

Nyt lopetan sijaistoiminnot ja teen jotain oikeasti hyödyllistä, eli menen nukkumaan.

Café à Stockholm

4 kommenttia artikkeliin “Sijaistoimintoja

    • Hyvin vältelty 🙂 Nyt vaan vielä herkkukahvi käteen, niin pysyy sitten hereillä vielä 02.30, kun on pakko vihdoin ja viimein alkaa lukea…

  1. Mulla oli samat sijaistoiminnot eilen illalla. Lopulta mies tuli läppäämään läppärin kiinni kun aikani surffasin ja huokailin että pitäisi alkaa lukemaan tenttiin. Viinilasin voimalla jaksoin puolitoista tuntia sosiaalipolitiikkaa ja tänään pitäisi palata aiheeseen…Eli venyn täällä mummolassa niin kauan kuin mahdollista 😉

    • 😀 Mä en huokaile, koska mun ukkeli tekis ihan saman. Tsemppiä tenttiin, mä yritän hokea itselleni, että kyllähän tenteistä ennenkin pääsi lukematta läpi. Eikös päässytkin..?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *