Alennusten harhapoluilla

No niin. Tätä siitä seuraa kun Lily ei pelitä. Olisi pitänyt lukea tämä Natalian rahaa ja sen hallintaa käsittelevä teksti eilen, niin ei sitten tänään olisi hairahtunut harhapoluille. Olen harvoin kenenkään kanssa näin yksinkertaisen samaa mieltä, mutta tuo linkattu pätkä sai pääni vain hyväksyvästi nyökyttelemään ja miettimään, että just näin. Ja siinä sitten hiljaa hyväksyvästi hymistellessäni mietin samalla että aina ei ehkä itse elä niinkuin opettaa. 

Koska tänään ihan pyytämättä ja yllättäen, luennon päättyessä puoli tuntia etuajassa, lounasseuran vielä palaveroidessa päätin mennä lämmittelemään Mikonkadun Nansoon. Vain katselemaan, koska enhän minä edes TARVITSE mitään. En oikeasti muuten tarvitse, pärjäisin nykyisellä vaatearsenaalillani helposti vaikka 98-vuotiaaksi saakka. 

Mutta kuinkas kävikään? Mitä tapahtuu, kun yhdistetään mukaviaton ”mävaankatselen” -asenne siihen faktaan, että yksi tietty mekko on pyörinyt mielessä jo useamman kuukauden, sitä on jo itseasiassa tullut sovitettuakin pariin otteeseen, sitä on klikkailtu netissä ostoskoriin ja jätetty sinne homehtumaan ja kun myyjä vielä iloisesti huomauttaa, että ”meillä on juuri tänään alkanut aletuotteiden osalta ota 3, maksa 2 -kampanja”?

No tämähän siitä sitten seurasi:

Kuvat: Nansoshop

Otin sitten ne kaikki. Kun ne ikäänkuin jotenkin huusivat nimeäni. Nyt sitten katselen koiperhosten lentelevän tyhjääkin tyhjemmän lompakon pohjalta. Mutta eivätkö ne ole kauniit? Ja myyjäkin ystävällisesti helpotti tilannetta siinä surkutellessani (mitään ei tarvita, mutta kaikkea halutaan ja yhhyhyyy, musta väri on tappanut ainakin kymmenentuhatta Bangladeshilaista värjääjää jne…), että Nanson kotimaisuusaste on lähes sataprosenttinen ja että heiltä saan kyllä tarkat tiedot, mistä vaatteet ovat tulleet, jos haluan ja jos se vaientaa omantuntoni. No, eettinen omatuntoni tyytyi tähän, mutta se talousomatuntoni ei vieläkään ole selvinnyt järkytyksestä. Onneksi sekin omatunto on kuitenkin myös esteetikko. 

37 kommenttia artikkeliin “Alennusten harhapoluilla

 1. Ihania! Varsinkin keskimmäinen. Mutta jos se lohduttaa, niin nyt ehkä vaatekaappisi sisältö riittää ihan sinne pyöreään sataan… 

  (Toivottavasti Lappeenrannassa ei oo Nanson liikettä. Meidän shoppailupäivä on vielä edessäpäin.)

  • Jee, totta! Mä oon siten tosi tyylikäs mummo kun kiidän noissa menemään 🙂

   Olin siis tuijotellut jo kauan tuota oikeampuolimmaisinta kesä mielessäni, mutta sitten menin kiskaisemaan myös tuon keskimmäisen päälleni ja sitten kun tuo vasemmanpuolimmainen oli kertakaikkiaan vaan niin istuva, niin se oli sitten siinä. 

   Ei löydy Nanso Myymälä-konseptin alla olevaa, mutta katsopas tämä: Nanso Outlet Lappeenranta

    

   • Voih. Onneksi Mies ei ole matkassa mukana, mä ehkä saan jotain piilotettua vaatekaappiin ja ongittua sieltä myöhemmin; ”ai tämä vanha riepu..?” 😉

     • No just. Nyt on kolme Nansoa pakaasissa. Syytän sua, Siperian Ella… (Mutta ostin Miehelle lepytykseksi pingviinipörrösukat. Kyllä se nyt riemastuu.)

     • No ni, sanos turkkulaine! Kyl kolme vaa niin hyvä o 😀 

      Ja tunnustan syyllisyyteni ja sen intentionaalisuuden 😛

 2. Ihania!! Siis minä en oo mistään mikonkadun nanson outletista ikinä kuullutkaan, onneksi ja voi ei, kun nyt kuulin…

     • Siis häh?! Mitkä laput silmillä minä oikein kuljen? Miten en oo huomannut kumpaakaan. Ens kerralla pysähdytään myös tuolla siis. Minä kiitän, kukkaroni ei 😀

     • Joo, mutta mä aina sitten siinä vingutuskohdassa mietin, ettei ne rahat ketään enää arkussa lämmitä… Mä oon ihan varma, että jossain kohtaa törmätään tuolla 🙂

     • Mun yhden sukulaisen (tai siis sukuun naidun) vanhemmilla on hirveet hillot tilillä säästössä pahan päivän varalle. Ne on siis jotakin vajaa 70-vuotiaita ja odottelee velattomassa omistusasunnossa sitä ”pahaa päivää”. Lapsenlapset saa aina nimi- ja syntymäpäivänä 500€ setelin, mutta muuten ei törsätä. Musta se on aivan sekopäistä touhua – ei niitä rahoja sinne hautaan saa mukaan! Raha tykkää, kun sitä käyttää. 😀

 3. Hihi, toi sun taktiikka jotenkin kuulostaa niin tutulle 🙂 Ensin pitkät pohdinnat ja sitten yhtäkkiä joku oma rauhaisa shoppaushetki ja wiuh, kortti vaan vinkuu 😉 Onnittelen löydöistä!

 4. Mulla on sellainen tapa, että klikkaan ton ”seuratut” auki ja arvuuttelen aina otsikon ja kuvan perusteella, että kenen mikäkin uus juttu on. Arvasin mekoista heti, että nyt on Ellalla ollut shopping spree, eli kyllä, nuo mekot huusi sun nimeä! 🙂

  Miehellä on nyt kotiäitinä olleessaan ihan liikaa aikaa tutkia kaikenlaisia asioita ja eilen se totesi, että musta sun Emmi pitäis ostaa enemmän Nanson vaatteita. Minä siihen sitten että täh, niin perustelu oli se, että ne valmistetaan lähestulkoon täysin Suomessa. Että ehkä mäkin nyt sit meen vähän pyörähtään aleissa.. 😀

  • Hehe, joo. Mutta voiko niitä itseään huutavia mekkoja vaan olla liikaa? Koska mä ainakin omalta kohdaltani voin sanoa, että aika harva valmisvaate imartelisi mua ja istuis näinkin hyvin. 

   Sun ukkeli on ihan dimangia! (Itsestäänselvyys: ethän sä muuten sen kanssa olis mennyt lisääntymäänkään). Hyvä maku ja eettiset perusteen. Nyt vaan pyörähtelemään, muista säkin raportoida löydöt 🙂 

   • Niin on. Ainoo vaan, että tää sen päähänpinttymä ekologisuudesta ja eettisestä tuotannosta tarkoittaa sitä, että maksoin eilen ruokakaupassa mm. jauhelihapaketista 8€.. Ihanan kallista.

   • Kröhöm… Klik klik vaan. Ja lopputulos:

     

    Mut hei: Alennukset 146,86 €

    Tää on kun rahaa laittas pankkiin.

     • Ketä sä Raissi luulet huijaavasi? Sähän olet jo siellä 😛

     • Äläpä, äläpä mie olen vahvaa tekoa 😀 (Toisin sanoen, tällä hetkellä rahaton).

    • Oiii, mä oon kans hulmutellut noita turkooseja helmoja! Ihania, tuo valko-puna-oranssi on niin sun värinen. Siellä noikin vaan huhuilivat että ”Emmiiiii, Eeemmmiiiii…” Onneksi kuulit ja vastasit huutoon 🙂

 5. Ihana tää kommenttiboksin keskustelu 😀

  Pitäisköhän munkin alkaa tutustuun Nansoon tarkemmin, mulle kun tulee vaan semmoset punasävyiset paitulit mieleen..

  • Joo niinpä, nanson jättikokonen muodoton yöpaituli joko kirkkaanpunasena tai vaaleenkeltasena… ei vaan, joskus siellä oli suomi-mallisto jossa oli kivoja hameita, mut nekin makso n. 4582 euroo, joten aika kova alennusprosentti (90?) sais olla että tulis hankittua 😀 (ja siis, oon ehdottomasti sitä mieltä että hyvästä tuotannosta saa ja pitää maksaa sikäli kun ostaa tarpeeseen, mut mä ruokin lamaa enkä osta kumpaakaan, halpaa enkä kallista.)

   • Joo, koska isänmaa nousee lamasta pelkästään vain ja ainoastaan kulututtamalla, eihän siitä mihinkään pääse. Vastuuttoman kuluttajan vastuulla koko homma. 

    Ei nuo onneksi ihan noin monta euroa maksaneet, mutta ei paljoa puuttunutkaan 😛

 6. Ihania! Varsinkin tuossa oikeanpuolimmaisessa on tosi hieno kaulusalueööömikäsenyt onkaan… Mä oon vuosikausia ollut kateellinen mun ystävälle, kun se käy aina Nokialla Nanson Penkolassa ja ostaa sieltä kassikaupalla ihania superhalpoja Nansoja. Kaivaa sitten aina kaapista jonkin käyttämättömän. Ei ole meidän reitillä ikinä tuo Nokia, mutta joskus pitää sinne päästä! Sen sijaan joululomalta palatessa Heinolan Abc:ltä löytyi uusi Nanso-liike, jossa sattui olemaan hyvät alet menossa. Tulos: kolme mekkoa löysi kaappiin roikkumaan – kaksi vaihtoehtoisia häämekkoja, joista toinen on nyt valittu kyseiseen käyttöön + yksi raskaudenjälkeistä aikaa odottamassa. Eikä noista missään kyllä imetetä. Mutta jiihaa! Yksi mekko -70 %, yksi -30 % ja yksi -20%! Hahaa, kolme mekkoa suunnilleen yhden hinnalla 🙂

  • Just näin mäkin sen laskin, kolme yhden hinnalla 😛

   Mä tosiaan oon tuijottanut tota oikeanpuolimmaista siitä lähtien kun se mallistoon tuli, koska just toi kaulushässäkkä on vaan niin chic! 

   Ja hei, kannattaa käydä tuo Tammiston myymälässä, siellä takana on hyvät jämäapajat 🙂 Ja välillä oon tehnyt siellä myös tosi kivoja lastenvaatelöytöjä ihan muutamalla eurolla (= alle kirpparihintojen). 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *