Korjaus edelliseen

Ai että ei mikään auta? No eipä kiinnostanut kokeilla sitä pyhää kolminaisuutta, kun nenä tukossa on kurjaa dokailla, saunaa ei ole, enkä tiedä mihin se terva pitäis tunkea. 

Tilanteen pelasti Makkarasukkien Tyynen muistutus niinkin ihanan noutoruokalan kuin Chinamanin olemassalosta. Muutama vuosi takaperin, kun olin töissä kaukana kotoa, kävimme miehen kanssa Mikkelin Kiinamiehessä syömässä ja ihmettelemässä, miten ihmeessä niinkin oudosta paikasta kuin Mikkeli saa niinkin herkullista ruokaa niinkin oudonnimisestä paikasta kuin Chinaman. 

Meillä asuu kavereita täällä Hgissä aivan Kiinamiehen nurkalla, ja he ovatkin yleensä meidän ykkössyy seikkailla Tapanilaan ja sieltä sitten tuoksuvan kassin kanssa kotiin.

Mutta nyt oli kulunut luvattoman pitkä aika siitä kun viimeksi ollaan Kiinamiehen herkuilla juhlittu, joten pakkohan se oli kauppareissun päätteksi kurvata Tapanilaan. 

Itseasiassa ajatus alkoi houkuttamaan siinä hetkessä, kun Tyyne aiheesta postasi. Kamala nuha + chili, siitä voisi ehkä seurata jotain…

Ja toden totta! Kolmella chilinkuvalla varustettu Kwai Thai avasi sekä nenä että lämmitti mukavasti. Ja olo kohentui kuin taikaiskusta.

Sääli ettei aamiaiseksi jäänyt mitään. Luulen, että köhäisinkin keuhko kirkastuisi noilla chileillä.

Tyyne mainostaa kauniimmin sanakääntein kuin minä Chinamiehen takeawayta. Kyseessä ei nimittäin ole ihan perussweetandsour-limakastikkeet. Chinaman on mukana mm. Portaat luomuun-ohjelmassa ja ruoat ovat todellakin jotain muuta kuin ylikypsää perusnuudelisössöä. 

Kesällä nauratti kun Hesari nimesi Suomen Berliiniksi milloin Helsingin, Lappeenrannan ja Raumakin taisi olla listalla. Ei se toimittaja Helsingin kohdalla varmaan Tapanilaa tarkoittanut, mutta tässä kohtaa voisi kyllä olla potentiaalia pienelle Berliinille Helsingissä. Ei pidä antaa harmaan puutalon piskuisen liiketilan hämätä. 

Nyt kun vielä tämä talvi loppuisi.

 

27 kommenttia artikkeliin “Korjaus edelliseen

 1. Hei hienoa, että löysit helpottavan luontaistuotteen! 

  Mut ennen kaikkea mua nauratti se, ettei meistä kumpikaan taida järin usein blogata kahdesti samana päivänä, mutta tänään me molemmat tehtiin se. 🙂

     • Kyl sä kerkeet, älä huoli. Mut niiden torttujen kanssa on enempi kiire.

     • Totta! onneks mä jo eilen ehdin ehdin kehumaan, että hyvissä ajoin viime viikolla aloitin Runebergiläisten nauttimisen. Mistä tulikin mieleen, tuolla olis taas pari keittiössä, jos vaikka keittäis vähän teetä ja pikku iltapalaksi nauttisi yhden Runebergin tortun… Siinäkin olis varmaan parantavia flavonoideja?

     • RUNEBERGIN TORTTUJEN, hyvä rouva, Runebergin. Joulutortut meni jo 🙂

     • Siis runebergien joo kuten Ella jo korjasi. Tajusin koneen suljettuani, että olin kommentissani vähän epäselvä mutten jaksanut enää  tarkentaa. Niiden joulutorttujen kanssa ei kai ole vielä kauhea kiire?

     • Eikö siellä teidän ihanuusaamiaisella ollut? Mut sä sait kyllä aika paljon muita herkkuja…

     • Ei, vaikka siis olishan siellä ollut vitriini täynnä kakkuja. Ei vaan pystynyt enää, kun olin aika täynnä kaikesta muusta. Ja siis Kaffilan croissantit oli aivan valtavia, niin se yhdistettynä appelsiinimarmeladiin tyydytti mun makean tarpeen kyllä erinomaisesti!

 2. Heiii, se on kuulkaas meillä kolmella biorytmit hyvällä tolalla! (Ja mä syytän myös hiukan herkullista chiliä.)

  • Laskiaisbiorytmihäiriö… Ensin Runebergin rytmihäiriö, sitten vasta laskiaisen. Rytmihäiriöt järjestykseen. 

   Vai herkut?

 3. Miten kiinamiehen jutusta saa näin monta laskiaispulla, runebergintorttu -ja kahvikommenttia? Hihhi 😀

   

   

  • Mietin just, että voiskohan Lily perustaa jonkun sellasen vanhan kunnon chat-huoneen, jossa voitais näitä tuikitärkeitä juttujamme jakaa..

   • Ja mun piti ihan vielä kalenterista tarkistaa, että onko tässä nyt kuitenkin kiire niiden laskiaispullien kanssa. Mut ei oo, laskiainen on vasta maaliskuussa. Me siis ehditään syödä ja puhua vielä vaikka kuinka paljon. Pullia. 

    Torttujen kanssa on jo kiire.

    • Jumantsuikkeli, saako laskiaispullia jo?! En oo maistanut varmaan vuosikymmeneen, kun en ikinä oo tähän aikaan Suomessa – MUTTA NYT OON! Mulle ainakin kymmenen! Heti huomenna! 

     • Eli herkuttelet heti kaikkien laskiaispullattomien vuosien edestä! 🙂 Sit sun ei välttämättä tee niitä mieli seuraavaan kymmeneen vuoteen. 😉

      Ja nyt mä kyllä lopetan tän Ellan kommenttikeskustelussa häiriköinnin ja keskityn vaikka töihini. (Ja seuraavasta pullasta haaveiluun.)

 4. ”Niinkin outo paikka kuin Mikkeli”. Hahaa. Love it 😉 t. Et ikinä arvaa mistä kotoisin (mut kiinamies on silti kokematta) 😀

  • Hehheh 🙂 Hki-Jkl -väliä suhanneelle se, että löysi itsensä yhtäkkiä Mikkelistä oli kyllä tosi outoa. Ja arvaa vaan, oonko itsekin käynyt noilla seuduilla syntymässä 😀

   Seuraavan kerran kun käyt kotinurkilla suosittelen käymään myös Kiinamiehen luona!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *