Kuudes aisti

Lauantaina tylleröinen oli vähän vaisu. Minä istuin yöt koneella naputtelemassa tutkielmaa. ”Äiti, haluakko sinä mennä kiljottamaan” kyseli tylleröinen, kun koitin pistää häntä nukkumaan. ”Mene äiti kiljottamaan”. Ja minähän menin. 

Sunnuntaina siinä lumen ja pakkasen välissä minä vaan kirjottelin. Tylleröinen kävi ulkona katsomassa lunta, nukkui päikkärit ja kävi taas ulkona ihmettelmässä lunta. Yöllä alkoi yskä. 

Yskää ja niiskutusta, mutta aika hyvin nukuttu yö, tylleröisellä. Itsehän valvoin tunnollisesti kylmähiki otsalla viidestä saakka kuunnellen tylleröisen jokaista henkosta, köhää, käännöstä, ynähdystä ja unista muminaa. 

Aamulla melkoisen keltaista räkää valuva neitonen oli pirteä kuin peipponen, joten ei keksitty syytä olla menemättä päiväkotiin. Kun ei ollut kuumetta, ja räkää lapsilla nyt vaan valitettavasti usein valuu.

Paitsi että joku nyt ei täsmännyt. En vaan keksinyt mikä. Pitkin hampain vein tylleröisen päiväkotiin. Lähdin yliopistolle. Istuin luennoilla, kävin syömässä, osallistuin harjoituksiin, ja vilkuilin koko ajan puhelinta, koska se soi. Ei soinut.

Tulin kotiin vaihtamaan koulukassin sisällön työkassin sisältöön. Puhelin soi. 

Se oli miekkonen, jolle oli soitettu päiväkodista, että lapsen silmä rähmii. 

Arvasinhan tiesinhän minä, että sieltä soitettaisiin.

(Nyt tylleröisellä on huomenna vapaapäivä)

5 kommenttia artikkeliin “Kuudes aisti

  1. Silmätulehdukset on onneksi niin yleisiä, että niidenkään takia ei tarvitse jäädä kotiin – meille vaan annettiin tipat kouraan sanoin ’ jos jokaisesta silmätulehduksesta kirjoittaisin sairaslomaa, ei kukaan kävisi koskaan töissä’.

    Paranemista!

    • Aijaa, no meillä on sitten varmaan joku silmälepra, kun lääkäri kirjotti siis sellasen vanhemmalle saikkulapun ja sanoi vielä, että ei kannata viedä ainakaan yhteen päivään päikkyyn, eivät hyvällä noita mätäsilmiä kuulemma katso kun tarttuu niin helposti o_o  No onneksi lapsen silmäkuppa on tänään jo vähärähmäisempi, että toivottavasti huomenna on päikkypäivä. Ihme juttu… Mä olisin tykännyt tuollaisesta ei-haittaa -basillista enemmän.

  2. Tuo kuudes aisti on kyllä ihmeellinen asia! Itsekin oon sen pari kertaa kokenut pojan kanssa.

    Ja mun kokemuksen mukaan myös silmätulehdus on niin herkästi tarttuvaa, että lapsia ei mielellään vietäisi hoitoon sen aikana. Toivottavasti pikkutyllerö paranee nopsaan! <3

  3. On joo herkästi tarttuvaa, näillä tais olla silloin samalla lähes koko ryhmällä 😀 En silti saanut saikkua, sen ekan päivän olin tietty poissa kun vein pojan lääkäriin.

  4. Kiitos tsempeistä molemmille, tylleröisen räkätauti on ainakin helpottanut onneksi jo sen verran, että henki kulkee nenän kautta 🙂 Joten jos ei hirveän montaa uutta basillia imuroita, niin eiköhän tämä tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *