Itsenäisyyspäivänä

Hirveä keli on pitänyt meidät sisällä ihan koko päivän. Senkin uhalla, että kersnaakkeli pistäisi illalla hyrskyn myrskyn. Ei pistänyt, yllättävää kyllä.

Perinteisesti olen itsenäisyyspäivänä korjannut tenttejä. Tänä vuonna pidän tentit vasta ensi viikolla, joten tämä päivä on mennyt omia kouluhommia puuhastellessa. Sillä aikaa kun ukkeli ja kersnaakkeli vetelivät sikeitä (kolmen tunnin päikkärit!), sain ommeltua yhdet kurssityöt, raivattua keittiön pöydän ja laitettua ruokaa. Sitten vaan levännyt kansakunta pystyyn ja valmiiseen pöytään.

Ihanat opiskelijat antoivat opelle amarylliksen.

Herkuteltiin light-blineillä eli perunaletuilla, mädillä, smetanalla, hunajalla, maustekurkuilla, sienisalaatilla, kylmäsavulohella ja nieriällä.

Lapsosen riemuksi ostettiin kirjolohen mätiä. Että sai syödä sormineen pallosia.

 

Melkein meni koko pino.

Oho, ukkelikin kuvasi. No, tässä me nyt mätetään herkkuja.

Ja juhlan kunniaksi juhlajuomaa.

 

Jälkkäriksi näitä. En ikinä varmaan opi tykkäämään starkvinglögistä. Piti pistää puolet alkoholintonta mukaan, vaikka tämä Blossa hyvää olikin.

Olisi varmaan näin itsenäisyyspäivän kunniaksi pitänyt kirjoitella joku oikein pohdiskeleva juttu suomalaisesta perusluonteesta aloittaen perinteisellä kansanluontoa kärjistävällä sitaatilla, siitä näppärästi historian vaiheiden kautta peilaten nykypäivään, lisäten joku lämminhenkinen lausahdys, kyyninen näpäytys ja yhteenliimaava kaneeti, mutta ei. En jaksa. 

Sen sijaan toivottelen vain oikein mukanaa itsenäisyyspäivän juhlintaa itse kullekin.

 

8 kommenttia artikkeliin “Itsenäisyyspäivänä

  • Joo! Tai itseasiassa sen on jakoon laittanut Suvi Sur le vif 🙂 Tuosta kun klikkaat, niin aukeaa. Mä laitoin eilen kermaa yhden dl:n sijasta kaksi, kun en vajaata tölkkiä viitsi jättää jääkaappiin pyörimään. Oman kokemukseni mukaan puikulaperuna on helpointa silitellä siivilästä läpi. 

   Nämä ovat blineihin verrattuna siitä hyvä, että tulevat nopeammin valmiiksi ja jos lapset vierastavat sitä käyneen makua blineissä, niin nämä uppovat ainakin meidän kullanmuruun ihan paljaaltaankin. 

  • Oooh, ja sä uhmaat kaikkia mammauden lakeja ja vedät mätiä raskaana! Nostan sulle hattua, mun teki ihan törkeesti mieli, mutta sen yhden tuomiopäivän terkkarin varoitukset kaikuivat liikaa korvissani.

   Mutta mätitoastit, tosiaan, aijaijaijai, mitä herkkua!

   • Mä luotan suomalaiseen kylmäketjuun kuin neuvostoliittoon. 😉

    Ei vaan, voin sit olla se varoittava esimerkki, 1 miljoonasta, joka Suomessa sairastuu listeriaan. Sitä odotellessa!

    • Oho. Neuvostoliitto taidetaan kirjoittaa isolla alkukirjaimella. Tän siitä saa, kun on ollut 3-vuotias Neuvostoliiton hajotessa. Ei edes historiaansa tunne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *