Karkiton & rahaton marraskuu osa II: isänpäivää ja muutakin

Rahaton ja karkiton marraskuu jatkuu. Sorruin, kun oppilas tarjosi synttärikarkkia. Mutta otin vain yhden, jotenkin olisi tuntunut hirveän epäkohteliaalta kieltäytyä kun 11-vuotias tarjoaa karkkia. Muuten poikkinainen varvas on estänyt tehokkaasti missään kaupassa käynnin, joten toistaiseksi köyhä linja jatkuu. Tilaamani kengät eivät myöskään oikein sopineet, mistä en ole ihan hirvittävän pahoillani, tai sitten se on vaan psykologista. Kun en niitä alunperin halunnut, niin en vaan halunnut. 

Koulutyöt etenevät tahmeasti, johtuen ehkä siitä, että töissä on ollut vähän kiireempää kun jalka hidastaa menoa. Sen sijaan harrastuskärpänen iski tänään. Sen sijaan siis, että olisin tutustunut kvalitatiiviseen tutkimusotteeseen, ompelin käpysiä Käpysen käpytrikoosta. 

 

Tylleröinen sai tunikan

Värissä on vähän vääristymää ja kuvat ovat muutenkin ihan kamalia, mutta tuo käpykangas, se on vaan niiiin söpö. Tilasin kankaan Kankaiden yöstä, jossa useat suomalaiset nettikangaskaupat mm. myyvät tuotteitaan reiluin alennuksin. Vähän niinkuin kangaskauppojen Hullut Päivät, paitsi että kukaan vie ilmapalloa keneltäkään. 

Mikäköhän sitä harrastustoimintaa on taas haitannut? Vehkeet on hyvät ja kankaita pursuilee ja tursuilee joka laatikosta. Ehkä se on se legendaarinen ”työ haittaa harrastuksia”. Ja nyt kun koipeliini on vajaakuntoinen ja pitää muutenkin olla enemmän rauhassa, niin inspiraatiollakin oli tilaisuutensa iskeä

Kun lenkutin hakemaan tylleröistä päiväkodista, oli hänellä isänpäiväksi askarreltu isänpäiväonki pienessä kädessään. Kalat on tietenkin itse maalattu ja päiväkodin tädit liimanneet onnittelut hienosti kääntöpuolelle. Hauska idea tämä onnitteluonki. 

Itse päätin sitten, oikeastaan tulevan sunnuntain sankarin omasta toiveesta, askarrella myös. Käpykankaasta tuli isille ”kalsaripaita”. Ukkelini seurasi nimittäin suurella mielenkiinnolla kankaiden yön vahtaamisiani ja ihan tuota olkapääni yli ehdotti tämän tilaamista. Kun itse sitten kysäisin, että miten olisi, olisiko tässä nyt isänpäivälahja-ainesta, mies innostui valtavasti. Suunnittelin raglanhihaisen T-paidan, joka miekkosen mielestä oli loistoidea sillä ”joo, ne hihat ikäänkuin sitte korostaa sitä kalsarimaisuutta”. 

Kalsaripaita isänpäiväksi

Joten onnea vaan, isi. Sunnuntai-aamulla siis ongitaan kalsaripaidassa, juodaan herkkukahvia ja syödään toscakakkua.

7 kommenttia artikkeliin “Karkiton & rahaton marraskuu osa II: isänpäivää ja muutakin

  • 🙂 Kiitos. Itsekin tosin yllätyin siitä, miten helposti nämä syntyivät. Koulu on vissiin laittanut riman aivan liian korkealle. Kun on pitänyt tehdä kaikki alusta alkaen itse, piirtää kaava valkoiselle paperille jne, niin tämä kaavan kopiointi ja sen vertaaminen valmiiseen vaatteeseen tuntui koulutöiden rinnalla leikkiä helpommalta.

 1. Sinä se kyllä saat aikaan kaikkea hyvää 🙂 Mmm, ja toscakakkua… tein samaa herkkua viime viikonloppuna!

  • Hehee, tarkoitus on… eikä niitä, jotka ei ei ole niin hyviä, esitellä täällä 😛 

   Toscakakku on myös miehen toive, mutta onhan se tosi hyvää. Luitko muuten Hesarista sen voilla vs. margariinilla tehdyn kuorrutusjutun? Mä testasin, ja totesin ihan saman, nykyään ei tule enää kysymykseenkään tehdä sitä kuorrutusta leivontamargariinilla. 

   • Oikea meininki, hyvyys inspiroi enempi 🙂

    En lukenu? Torstai liite on ihan mun lemppariosio kyllä, milloin se oli se juttu? Ja tein muuten ite just voihin, sattumalta ilmeisesti ”oikein? 😀 …oli vielä ihan eka kerta toscakakun kanssa…

    • Kääk, voi en muista! Olisiko ollut joskus tuossa kesällä? Voilla tulee rapea ja ruskea, margariinilla tahmaisempi eikä kullanrapea. Mä oon tehnyt molempia mutta ton jutun jälkeen totesin, että joo, kyllä se tästä eteenpäin on aina voilla tehtävä 🙂 

     • Okei, no ihan hämärästi ehkä muistankin tuon jutun, jos oikein pinnistelen 🙂 Minä itseasiassa luulin saavani juuri sellaista tahmeaa ja ei kullanrapeaa, mutta tulikin sitten just päinvastoin… ja selvisi näköjään syykin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *