Karkiton & rahaton marraskuu osa I

Perjantaina alkoi tämän vuoden ainokainen marraskuu, itselläni siis karkiton ja kulutuksen mimimoinnin kuukausi. Alku on ollut osittain lupaava, osittain heiveröinen.

Sunnuntaina vietettiin tylleröisen synttäreitä. Lahjan olimme ostaneet jo muistaakseni elokuussa Toys”R”Usin alennusmyynnistä, (Tran)Sylvanian Familiesin Beechwood House. Tylleröinen meni suorastaan transsiin. Tykötarpeet oli ostettu paniikissa lokakuun kahden viimeisen päivän aikana, koska marraskuussa ei saa turhia hörsöillä. Juhlat vietettiin taloyhtiön karussa kerhotilassa, joka komistui ainakin omasta mielestäni melko kivaksi Tigerista muutamalla eurolla ostettujen lippusiimoilla ja ilmapalloilla. Sen verran nostan tietenkin omaa häntääni, että luonnollisesti la-su välisenä yönä liimapistooli tanassa askartelin vielä vähän lippunauhoja lisää. Millainen äiti on äiti, joka ei askartelisi lapsensa kunniaksi 😛

Suurimman osan tarjoiluista tein itse, ainoastaan karjalanpiirakat,  Muumi- ja Angry birds- sekä Bastogne -keksit tulivat paketista. Pari kakkua, suklaapikkuleipiä, pastasalaattia ja nakkeja (joo-o,  kyllä vaan parivuotiaan ruokavalioon meillä kuuluvat nakit. Turha paheksua, en välitä kuitenkaan.) Kauppansa selkeästi parhaiten teki syys-brita, josta ei tietenkään ole kuvaa, koska itse keitin kahvia ja huiskentelin keittiön ja ruokapöydän väliä ja ukkeli ei kaikelta sekoilultaan ehtinyt muuta kuin huikkaamaan ”hei, sä osaat vissiin nykyään käyttää meidän kameraa paremmin kuin mä…”. Että siis ei kuvia. Vieraista sentään on muutama otos, mutta niitä ei täällä julkisesti jaella 🙂

Karkiton marraskuu starttasi hienosti, koska siinä tarjoiluhötäkässä ei edes ehtinyt ajatella syömistä, minkään muunkaan kuin karkin.

Vinkkinä niille, jotka aikovat kerho- tms. tilaa joskus hyödyntää: Kiristäkää avain sen verra aikaisin, että pääsette tarkastamaan tilan. Itse olisin mm. tilannut mielelläni uuden wc:n asennusryhmän. Muuten, koska tilat olivat vain pari kuukautta aikaisemmin remontoitu, ne olivat imuroinnin ja moppauksen jälkeen aivan käyttökelpoiset. Kannattaa myös tsekata käytettävissä olevien pöytien ja tuolien määrä. Se saattaa nimittäin olla minimissään esim. juuri remontoidussa tilassa.

Juhlat siis sujuivat varsin mallikelpoisesti. Siivouksessa kävi pieni haaveri, jonka seurauksena varpaani meni sijoiltaan ja murtui. Päivystys napsautti kuitenkin rivistä poikenneen varpaan suit sait takaisin ojennukseen, nakkasit kepit kainalooni ja toivottivat hyvät yöt. Tässä vaiheessa tulee rahattoman marraskuun ensimmäinen tuhlaus. Sairaalasta suositeltiin parin-kolmen viikon ajan kävelyä puupohjaisilla kengillä, joita muotimaailma myös clogseiksi kutsuu. Koska minä en ole aikaisemmin ollut clogs-kansalainen, lähinnä päinvastoin, kiitän nyt onneani, että Brandokselta löytyi yhdet  kohtuullisen somat, varrelliset ja kokoa 36 olevat clog-bootsit -70% alennuksella. Nyt vaan peukut pystyyn, että ne ovat hyvät. Rahaa niihin ei mennyt vajaata viittäkymppiä enempää, mutta tuhluuta mielestäni silti, ja heti tähän kuun alkuun. Spede Pasanen sanoisi tähänkin että voihan rähmä. 

Hyvät vinkit katkenneesta varpaasta aiheutuvan v*tutuksen (ja jonotuksen) helpottamiseksi otetaan vastaan.

 

12 kommenttia artikkeliin “Karkiton & rahaton marraskuu osa I

 1. Voi eiii! Toivottavasti varvas paranee pian JA tilatut kengät on hyvät! Kumman kipeä on noinkin pieni juttu katkenneena 🙁 ..mä tänään ripustelin uusia verhoja (olemattomien vanhojen tilalle..), mutta näitä ei lasketa marraskuun hankinnaksi, kun tilasin jo viime kuussa 😉 Huomenna lähdenkin melkein viikoksi työreissun, siellä ei sitten ole mahiksiakaan ostostella mitään -hyvä niin!

  • Joo, se on yllättävää, miten niin pieni juttu kuin varvas saa tehtyä itsestään niin ison numeron… Hyvää matkaa, ota ilo irti! Senhän voi tehdä tuhannella muullakin tavalla kuin ostelemalla 🙂

 2. Voih, minä unohin tämän en osta mitään-marraskuun. Kävin kirpparilla… Mutta kyse olikin sellaisesta diakonissatyön hyväksi olevasta kirppiksestä, jossa maksettiin oman tunnon mukaan, ja rahat menee vähävaraisten joululahjoihin.

  Eli en tuhlannut turhuuteen ja se summa oli 2 euroa, jonka tyttösen virkatusta mekosta maksoin. Eli ei paha juttu, eihän.

  Tsemppiä varpaan kanssa, murtuneet varpaat on persiistä. Kokemusta löytyy täältäkin. 

  • Mutta mäkin aion suosia palveluita, joten hyväntekeväisyys hyväksytään yksimielisesti osaksi rahatonta marraskuuta. Koska sitten niillä, joilla on rahaton jokakuu, voi olla edes rahallinen joulukuu 🙂

 3. Kääk! Ja mä kun luulin että aikuisten synttärijuhlat voi päättyä villisti, mutta näköjään myös lastensynttärit voi olla tosi vaarallisia. Kuinka sä nyt sitten pystyt kävelemään ja kirmaamaan 2-vuotiaan perässä?

  • Hahahaaa, arvaa vaan, soiko lasaretissa päässä ”lasten mehuhetki päättyi ikävästi…” ja siihen sopivia jatkoja keksien kuten ”kynnykseen jäi äidin varpaankynnet… ” jne.

 4. Oijoi. Toivottavasti varvas paranee pian ja pääset kepeistä ennen pääkallokelejä! Ja myöhästyneet onnittelut neitoselle.

  Mullekin kävi varvasaiheinen insidentti viime viikolla: kompastuin lapsikullan sitteriin eli tökkäsin pikkuvarpaan siihen. Sattui pirusti, niin kuin noissa on tapana, mutten ajatellut asiaa sen enempää. Vasta seuraavana aamuna huomasin, että koko varvas oli musta! No okei, tumman violetti. Vähänkö säikähdin, koska varvasparassani ei ole toissakesäisen iskiaksen jäljiltä tuntoa ja niinpä olin jo varma, että kuolioon se on mennyt ja pitää amputoida pois koko varvas… (Draamakuningatar, minäkö?) Mutta ei se vissiin taida ollakaan kuin järeä mustelma, koska on nyt vaalentumassa. Sain lääkärinajan vasta ylihuomiseksi, sitten tulee tuomio.

  • Ou nou… sattuu muuten yllättävän paljon. Mulla on vasta sellainen suhteellisen terävärajainen liilahtavanmusta raita mun varpaassa. Tosin tänään en ole katsonut, oletan että tilanne vielä tästä muuttuu. Onnea matkaan, toivottavasti sulla ei tarvii nykäistä varpaasta!

 5. Saako marraskuussa muuten käyttää rahaa hyvään punaviiniin? Voisi auttaa siihen veetukseen ja jomotukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *