Vuosi sitten

Vuosi sitten sukelsin blogostaniaan tarkoituksena tarkastella minuutta virtuaalimaailmassa. Se projekti kesti muistaakseni kuutisen viikkoa, eikä siitä mainittavia tuloksia tullut, mutta minä jäin blogikoukkuun ja tässä sitä nyt ollaan. 

Mitään virtuaaliminää ei sitten koskaan ollutkaan, olin vain minä. Sen sijaan virtuaali-ihmisistä on tullut uusia kasvoja, tuttuja, ystäviä IRL. Tämä on ollut aika erilaista, mitä olin etukäteen ajatellut, ja koukuttavaakin. 

Tällä viikolla ajattelin viettää blogissa juhlaviikkoa, ja tehdä postauksia aiheista ja näkökulmista, joita en ole ennen tehnyt ja/tai jotka itselle tuntuvat vierailta. Ehdotuksia ja toiveita vastaanotetaan, koska Analyticsin mukaan täällä aina joku käy kuikuilemassa. Mitä haluaisit lukea? Mikä olisi hyvä syy käydä täällä vilkuilemassa? 

Ja tästä päästäänkin tämän viikon en ole koskaan blogissani -teemaan: 

Kirjoita rakentava bloginparannusehdotuksesi/kommenttisi/ehdotuksesi juhlaviikon postaukseksi kommenttiosioon, ja voit siitä kiitokseksi voittaa pari pikkuista pussukkaa. 

Pussukat ovat omien pikku kätösieni tuotosta, kestävät ja pestävät. Jätäthän jonkinlaiset yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan. Lilyyn rekisteröityneet tavoitan rekisteröidyn tunnuksen kautta, mutta jos stalkkaat täällä ilman vahvistettua nickiä, pistä meiliosoite kommenttiin mukaan 🙂

Kaikki kritiikki luetaan, vain rakentavat ehdotukset ja kommentit pääsevät arvontakierrokselle eikä mitään parannusehdotusta luvata toteuttaa 100% varmuudella 🙂 Arvonta suoritetaan blogin juhlaviikon päätteeksi sunnuntaina 20.10. 

Pussukkaiset ovat sekä päältä että sisältä puuvillaa, niissä on vuori ja vetoketju. 

Toinen on päältä Majapuun Apinapuu-puuvillaa, toinen africa-henkistä tilkkutyökangasta. Apinapuun vuori on samaa kuin toisen pussukan päällikangas, afrikan-pussukan vuori on hillitympi ruskea-ja turkoosin sävyinen tilkkutyöpuuvilla. 

Ja kaikille sivupalkissa ilmottautuneille seuraajille very extra special thanksit! Ansaitsisitte jokainen paljon enemmän kuin pikkuiset pesupussukat 🙂

Jaahas, tässä tämä taas nähtiin. Tämä oli taas näitä hiiri kissalle suutarina -päiviä: ei tullut kandia, tuli blogiarvonta. Ja nyt töihin, niinkuin olisi jo!

33 kommenttia artikkeliin “Vuosi sitten

 1. Hyvää syntymäpäivää Siperian Ellalle! Blogiasi on aina kiva lukea, enkä keksi mitään parannettavaa. Työkuvioistasi olisi kiva lukea enemmänkin! 🙂

  • Työkuviot joo… Ne on niin sekaisin, että hyvä että itse selviä perässä 😛 Mutta jahka saan kameran mahtumaan kassiin, niin lupaan taltioida yhden töihin-kouluun-töihin-kotiin -päivän 🙂

 2. Synttärionnittelut täältäkin! Mä haluaisin kuvia käsitöistäsi ja niistä vintagemekoista! Ja lisää juttua teidän suloisesta lapsukaisesta ja vaikka hänen hoitokuvioistaan. Ei siis kovin radikaaleja muutosehdotuksia blogin suuntaan, sorge…

  Ei kun yhden hei keksin: teidän koti. Sitä ei ole blogissa pahemmin näkynyt, mutta olen ihan varma, että sulla on tyylikäs ja kotoisa hima. 🙂

  • Kannatetaan! Käsitöistä, vintagemekoista ja muista harrasteista. Mut tykkään kyllä nykyisestä linjastakin ihan tällaisenaan. Siksi kai täällä roikunkin. 🙂 Onnea vuosikkaalle! 

  • No mäkin haluisin lisää kuvia käsitöistä ja vintagesta! 

   Ja oumaigaaad, Iksu ja Ruusu, jotka meillä ovat käyneet, varmaan tukehtuvat nauruunsa tuon meidän kotia koskevan harhaluulon äärellä, mutta ehkäpä juuri siitä syystä ajattelinkin tällä viikolla tarttua myös juurikin tähän aiheeseen 😉

 3. Siis onko nämä nyt sellaiset pesupussukat? Mitä niillä käytännössä tehdään?

  PS. Musta voisit olla vähän vihaisempi. I like whining! <3

  • Nämä ovat rojupussukat 🙂 Niihin voi tunkea sellasita pientä rojua, jota mukana aina kantautuu. 

   Mä ole jo niiiiin vanha ja seesteinen… No ei vaiskaan. Lupaan narista useammin ]:)

 4. Onnea yksi-vuotiaalle! 🙂 Yritin keksiä jotain parannettavaa, mutten millään keksi mitään. Täällä on aina kivaa vierailla! 🙂

 5. Onnea yksivuotiaalle 🙂

  Täällä on kyllä aina mukava vierailla, että sinänsä tykkään tyylistäsi jo nyt, mutta… jos jotain, niin ensimmäisenä minullekin tuli mieleen myös käsityöt! Voisit kenties joskus jakaa jonkin (tuon pussukan?) ohjeen vaihekuvien kera? Tai jotain tämän tyylistä, pieniä vinkkejä ompeluihin/ käsitöihin 🙂

  • Kiitos 🙂

   No sehän se alunperin oli ajatuksena! Siis että täällä olisi noita kässäjuttuja enemmän. Tutoriaali on myös juhlaviikon ohjelmistossa, ja toivottavasti myös jatkossakin!

 6. Sun blogi on ihana, persoonallinen ja omannäköinen! Musta on hauska lukea monesta asiasta laidasta laitaan, sekä perhe-elämästä että yhteiskunnallisista kysymyksistä.

  Ja pakko vielä erikseen mainita että se lapsenomainen into joka sulla on käsitöitä kohtaan on mahtavaa ja puskee läpi blogiteksteistä. Jatka samaan malliin!

  • =) Kiitos!

   Mä taas sekoilin kangaskaupassa, piti ostaa puuvillanauhaa niin ostinkin puolitoista metriä puuvillasatiinia. Oho. Ei tule kandia, tulee prinsessamekko…

  • Tuo turkoosi? Se taitaa olla EK:n palalaarista, mä oon vielä kaiken lisäks perinyt sen, mulla oli sitä enää vaan parin pussukan verran. Sitä on vielä pikkupala, ehkä 20×30 cm, jos haluut että diilaan 🙂

   Mä oon hamsteri, pahimman luokan sellainen 😛

 7. Minäkin tykkään lukea sinun juttuja. Tykkään siitä, ettei ole mitään liian hienoperseilyä ja sievistelyä, vaan ihan peruskaunista elämää. 

  Minä, ”kiireinen kotiäiti”, toivoisin ehkä vielä lisää kuvia  En tajua mikä keskittymishäiriö mulla usein iskee, jos on paljon tekstiä ja vähän kuvia, niin rupean harppomaan tekstiä. Mutta hei, tämäpä onkin minun ihan oma lehmä ojassa -toive. 

  ONNEA 1- VUOTIAALLE!

  • Kiitos, ja kiva kun joku toinen käytti mun tontilla sanaa ”hienoperseily” mun puolestani, niin nyt ei itse taas tarvitse alkaa avautumaan siitä blogien omasta mielestäni näennäisestä silomaailmankuvasta  🙂 Koska sitä ei kyllä täällä näy.

   Mun kameraongelma on edelleen akuutti, eli kuvaan ”isolla kameralla”, joka oikeestaan on sekin pikkuinen Lumix. Heti kun saan jostain käsiini vanhan pikkukameran laturin, niin varmaan alan taas kulkea enemmän kamera kassissa ja tuottamaan lisää kuvamateriaalia 🙂

    

 8. Minä napsin puhelimella. Kuvat on huonolaatuisia, mutta kyllä niistä jotaki osviittaa näkee 🙂
  Mullaki on jotenki ruvennut ärsyttämään nuo kiillotetut taide/sisustus/rätti ja lumppukuvat. Kuka tahansa saa hunajapurkin ja teemukin näyttämään trendikkäältä ja houkuttelevalta kun asettelee sen valkoiselle alustalle ja ripottelee muka puolihuolimattomasti ruskeaa sokeria pöydälle. Huoh!!

  • Hahahahahaaaaa! Tikahdun, koska meillä on trendikkään puolihuolimattomattomasti kersnaakkeli ripotellut yllättävän paljon ruokosokeria muistuttavaa hiekkalaatikon hiekkaa mm. makuuhuoneen lattialle ja vähän miekkoseni patjallekin 🙂 Apua, nyt vaan äkkiä kameraa kaivelemaan… Täällä ollaan taas ihan edelläkävijöitä. Ruskea sokeri on siis jo niin last season!

   • Trendikkäät bloggaajat, joilla on pieniä lapsia somistavat hiekalla, kakalla, puklulla, ruokamössöllä… 😀

 9. Mäkin tykkään sun blogista kokonaisuutena, ihan tällaisenaan. Eniten ehkä olen tykännyt sun napakoista mielipiteistä päivän (enemmän ja vähemmän) polttaviin aiheisiin. Jatka samaan malliin!

  • Kiitos 🙂 ja onnea myös T&T:lle!

   Mä itse tykkään ehkä eniten kirjottaa just noita juttuja, mutta välillä mulla itsesensuuri rajoittaa tosi paljon. Täytyypä ottaa rennommin rantein, tämähän on vain somea hei  🙂

 10. Hei!

  Olen seuraillut blogiasi jo jonkun aikaa, se tuntuu ihanan raikkaalta tuulahdukselta blogimaailmassa. On kiinnostavaa lukea yhteiskunnallisia asioita analysoivia tekstejäsi, niitä siis toivoisin enemmänkin. Lisäksi ihan peruskirjoittelu arjesta ja käsityöaiheista ilahduttavat.

  Onnea synttäreiden johdosta! 🙂

  • Voi miten kauniisti sanottu, varsinkin niinkuin tuossa Iksulle just kommentoin, tykkään kirjottaa sekä analyyttisiä tekstejä että mielipiteitä, mutta mulla usein iskee sensuuri päälle. Mutta yritän höllätä pantaa ja jatkaa valitsemmallini linjalla. Huomasin, että mitä enemmän lukee muiden juttuja, sitä enemmän omat jutut alkaa valua siihen suuntaan mikä on ehkä muilta kopioitua, eikä tule enää pysyttyä valitsemallani linjalla. Ryhtiliike!

   Ja kiitos myös onnitteluista =)

 11. Onnea 1-vuotiaalle! En tiedä oletko jo aiheesta paljon kirjoittanut, mutta mua kiinnostais kuulla sun fiiliksiä äitiydestä ja miten oma äitiytesi on muuttunut vauvan syntymästä tähän päivään 🙂

  • Kiitos 🙂 

   Ja kiitos myös hyvästä postausaiheesta! Jonkin verran olen aihetta aina välillä pohtinut, mutta sehän on myös sellainen teema, jota joutuu miettimään yhä uudestaan ja uudestaan.

 12. Onnea blogivuodesta! (Ja mullakin on ihan näinä päivinä samat juhlat ja aika monella muullakin on just ollu tai on, mikähän syys-lokakuun MAMMABLOGIhuuma viime vuonna on ollut)

  Aiemmin puhuttiin kuvista, mut mä taas oon toista mieltä. Kun postauksessa on paljon kuvia, mä loikin vaan eteenpäin ja etin että missä sitä ASIAA on. En taida olla kovin visuaalinen… toisaalta tietty esim käsityöpostauksissa ne kuvat on paikallaan, mut musta blogit ei kaipaa väkisin liitettyjä kuvituskuvia joitten välissä on pienet kappaleet tekstiä. Jos siis niiden idea ei oo nimenomaan olla valokuvausblogeja tms.

  Öö emmää kyllä keksi mitään rakentavaa. Kivoimpia juttuja musta on lapsen kehitys, ”arkijuhla” (aina jos kuvaks saa kuoharipullon, juttu on hyvä), yhteiskunnalliset asiat (valitus! eiku siis kritiikki, no sellanen pohdinta), opiskelu.

  Rakentavia ehdotuksia itelleni: vähemmän sulkeita ja tikkukirjaimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *