Sisäistä keskustelua

Kävimme eilen häissä koko perheen voimalla. Nimenomaan voimalla, koska pienin voimaili kovasti ja me isot perässä. Muistelin tässä miten lapsettomana sitä luuli yhtä sun toista siitä, miten lapsi kulkee (helposti) mukana juhlissa ja mitä kaikkea sitä onkaan ajatellut ja suustaan päästänyt aiheesta. 

Seuraavaksi vanhan lapsettoman minäni ja nykyisen minäni keskustelua aiheesta:

VM: – Mikseivät ne ole ikinä ajoissa? Kun lähtee ajoissa, niin on ajoissa. 

NM: – No koska juhlien alku ajoittuu juuri keskelle lapsen päiväunia, eikä sitä oikein viitsi väkisin herättää, koska juhlimisesta ei sitten tule mitään. Ja koska lapsi on pakko ennen lähtöä pukea, syöttää ja vessattaa ja koska siinä menee aikaa.

VM: – No eikö ne nyt mistään saaneet lapsenvahtia?

NM: – No ei saatu. Lähimmät, joita verisukulaisuuden perusteella voi lapsenvahdiksi velvoittaa, asuvat 166 km  meiltä, ja koska heilläkin on elämä, pitäisi heidät bookata melko aikaisin. Joten jos he eivät pääse, he eivät pääse. Työttömän kesän jälkeen meillä myöskään ole kertakaikkiaan varaa sekä häälahjaan että kuuden tunnin lapsenvahtiin.

VM: – Miten se äiti on noin väsyneen näköinen. Ihokin ihan harmaa. Olisi nyt edes vähän yrittänyt…

NM: Kuule kun se äiti ON väsynyt valvottuaan taas keskellä yötä lapsen kanssa etsien monstereita sängyn alta.

VM: – Eikö ne nyt saa sitä lasta istumaan hetkeäkään paikoillaan?

NM: Itseasiassa ei. Lapsi on lähes 2 vuotta vanha, melko voimakastahtoinen ja halutessaan myös kovaääninen. Että jollet välitä katsella painiottelua, niin ei, meidän on vaan pakko juosta perässä.

VM: – Hihhih, onpas se lapsi hauska kun se vaan rohkeasti vaeltelee täällä yksinään

NM: -Joo kiitos et millään viitsisi napata sitä kiinni kun näet sen tähtäävän autotielle?

VM: – No joko niiden on pakko lähteä? Kyllähän se lapsi olisi täällä mukana pärjännyt, eihän se mitään itkenyt eikä muutakaan.

NM: – Itseasiassa kyllä on pakko lähteä, se lapsi pitää viedä nukkumaan, koska niin kauan kun ympärillä on ihmisiä, se ei vaan nuku, vaikka kärrytkin olisi mukana. Sen lisäksi lukuisien nautittujen maljojen aiheuttama äänennousu alkaa silminnähden pelottaa lasta. 

VM: – Onpas niistä lapsen myötä tullut tylsiä ja väsyneitä.

NM: – Näin on.

No nytpä tiedän. Ja sitäpaitsi, kyllähän meillä oli mukavaakin vaikka emme juuri samaan aikaan pitopöydässä istuneetkaan. Ja koska paikalla oli muitakin lapsellisia, onnistuimme vähän vuorottelemaan vahtinakkia. Sen verran nostan kuitenkin omaa häntääni, että aika monissa juhlatilaisuuksissa entinen minäni leikitti lapsia puoli iltaa niin, että (aikaisin) kotiin lähti melko väsähtyneitä lapsivieraita, joiden vanhemmat olivat saaneet syödä edes jotakin. 

3 kommenttia artikkeliin “Sisäistä keskustelua

  1. Toi vika 😀

    Joo, mäkin ennen aattelin miten ”kivaa on kun häissä on mukana lapsia, ne on niin söpöjä kun ne siellä viipottaa hameenhelmat liehuen” ja ihmettelin miks joillekin on itsestäänselvyys tulla juhliin ilman lapsia. Noh, olinpa sitten häissä oman lapsen kanssa… ei se lapsenvahti vieläkään itsestäänselvyys oo, vähän hääparin tuttuudesta ja juhlasuunnitelmasta kiinni miten toimitaan, mutta ei siinä ”syökö se? nukkuuko se? missä se nukkuu? onko sillä nälkä? ei kai se vaan ala huutaa? jos mä söisin nopeesti jotain? onko se väsynyt?” -mietintöjen välissä ihan kauheen rennon riemukasta juhlaa viettänyt 😀 ja vielä kun tohon lisää sen paikasta toiseen säntäilyn…

    • Naulan kantaan. Ja kyllähän mä periaatteessa t-o-d-e-l-l-a kannatan tapakasvatusta kodin ulkopuolisissa tilaisuuksissa, mutta kyllä siihen itse pitäis suhtautua sitten vähän sellanen korkean paikan leirinä, jossa vaan tapakasvatetaan ja unohdetaan täysin oma juhlallinen tunnelma. 

    • Joo, edistys tapahtuu siinä samalla kun lapsi edistyy kaikenlaisissa taidoissaan. Voi voi, kaukana ovat ne ajat kun syöttötuolissa istuminen oli lapsesta vielä mukavaa ja milloin minä vielä paistattelin siinä illuusiossa, että näinkö tämä on helppoa ja hauskaa tämä lapsen kanssa ravintolassa syöminen… Meillä on nykyään aikamoinen Rasavilli Piltti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *