Tekemistä seuraaville synkille öille

Eiväthän nämä touhukkaan yöt tähän loppuneet. Ja ei, tässä ei yritetä toista lasta, vaikka pervo lukija niin saattaisikin ajatella.

Mitä tehdään, kun keittiöön haluaisi välttämässä valkoisen hyllykokonaisuuden, mutta tällä hetkellä budjetti ei millään veny siihen haaveiden String-hyllyyn? No näppärä tyttö kaivelee muistiaan sekä kellariaan ja löytää sieltä vanhan Lundia-kokonaisuuden. Koko lailla kellastuneen mäntypuunvärisen Lundia-kokonaisuuden. 

Välihuomautuksena mainittakoon, että olen aika pitkälti sellainen ostetaan mitä tarvitaan nyt heti -tyyppi, joka rahat kourassa marssii kauppaan ensin tutkittuaan kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin vaihtoehdot ja puolen planeetan nettikaupat ja vertaillut hintoja ja pähkäillyt takuita yms yms, ja ostaa sitten sen, minkä parhaaksi on katsonut, luettuaan tietenkin ensin kolmen vuoden Kuluttaja-lehden jutut aiheesta. Että en useinkaan kiertele kirppiksiä tai osto- ja myyntiliikkeitä sillä ”kyllä-tästä-vielä-jotain-tulee”-silmällä

Mutta palataanpa takaisin kellariin. Löydöstään tämä näppärä emäntä riemastuu vielä enemmän, tästähän se valkoinen hyllyjärjestelmä hoidellaan ihan käden käänteessä! Ei tarvita kuin: epäkeskohiomakone, hiomapaperia, maalia, pakkelia, lasta, pensseli ja ja ja… hetkinen? Paljonkos se uusi hylly sitten maksaisikaan? Tee-se-itse -projektit kun harvemmin ovat sellaisia tee-se-halvemmalla -projekteja. 

No havittelemalleni String-hyllykokonaisuudelle tulisi hintaa lähemmän 700€. Toistaiseksi tässä ollaan vielä alle sen. Epäkeskohiomalaite n.40€ (ei löytynyt lähipiiristä lainaan näin lyhyellä varoitusajalla), hiomapaperi 4€, maali 26€, pakkeli 8€, tasoituslasta 3€, pensseli kaapista. Ja sitten tietenkin ne menetetyt hermot, priceless.

Toistaiseksi hermot eivät ole menneet, päinvastoin. Kun tuossa nyt sudin melkoisen hiomarupeaman jälkeen tikkaisiin ensimmäistä kerrosta maalia, mietin, että se varmaan vastaa sitä flow- tilaa, jonka himosiivoajat saanuttavat viimeisenkin ovenkahvan kiillotettuaan. Itse pääsen selkeästi paremmin flow-tilaan pysymällä poissa Flow-festareilta ja sotkemalla omalla parvekkeellani. Maalin sutiminen on vaan niin… Onko tämä nyt sitten sitä rentoa? Jokatapauksessa, hiomakoneella jyristäminen on mahtavaa, pakkelin laamiminen suorastaan palkitsevaa ja maalaaminen, noh, vasta ensimmäinen kerros, mutta pimentyvällä parvekkeella se luonnollisesti näytti jo ihan kivalta. 

Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin, etten hyydy kesken projektin. Tätä pitää jatkaa vielä monta yötä.

 

12 kommenttia artikkeliin “Tekemistä seuraaville synkille öille

 1. Voi että, kunpa mäkin olisin käsistäni kätevä! Tarvetta itsetehdylle olisi kyllä ja ideoitakin ehkä, mutta olen auttamatta liian tumpelo DIY-projekteihin. Mulla on hämärä muistikuva, että jossain siivouskomeron nurkissa saattaa olla yksi neula ja yksi musta lankarulla, koska mieheni on joskus ommellut puuttuvia nappeja takaisin itse. 

  Tasan ei ole mennyt käsityögeenit meidän perheessä: mun pikkusisko on tosi taitava ja myös myy omia käsitöitään. Se ymmärtää langoista, ompelukoneista, matonkuteista ja näkee vanhoissa kulahtaneissa miesten t-paidoissakin mahdollisuuden tehdä vaikka tuubihuivi.

  Tuosta ”epäkeskohiomakoneesta” tuli mieleeni, että luulin aina jostain ihmeen syystä, että ”kulmahiomakoneella” hiotaan kulmia, ei muuta 😀 

  • No mutta sehän on kätevää, jos joku muu lähipiirissä on käsistään kätevä, sitten voi aina sen nakitella hommiin 🙂

   Ja mähän siis vaan teen, en suinkaan osaa. Luotan, että kyllä se työ tekijäänsä opettaa 😛 Useinmiten on ainakin ihan käyttökelpoista tullut.

  • Meillä on taloudessa metritolkulla Lundiaa, ja mä en joka paikkaan halua tuota kellastunutta mäntyä 🙂 Tai siis suurin osa meillä on sitä mitä ne ”jalopuu”sävyksi kutsuu, mutta puun väristä, yhtä kaikki. Ja se ei nyt sovi ollenkaan siihen, mitä tässä havitellaan. Koetan muistaa kuvata hyllyn, ennenkuin se on ihan täynnä sitä tavaraa, joka nyt pyörii pitkin poikin 😛

 2. Saandaanhan me sitten kuvia valmiista projektista? Ihan vain inspiraatioksi ja motivaatioksi. Terkuin eräs, jonka kellastuneet mäntypuiset Lundiat toimivat tällä hetkellä varastohyllyinä, koska – no – ne ovat kellastunutta mäntypuuta.

  • Mä oikein ihmettelen, miten se Lundia kellastuukin niin karmaisevaksi. Ollaan käyty hakemassa jotain toisen projektin osia kierrätyskeskuksesta, ja siellä näkee aivan kosmisen keltaisia, siis ihan hämmentävän kummallisia sävyjä.

   Niinkuin tuossa mainitsin, koetan saada valmiista projektista kuvan tai pari. Ennenkuin se hylly hautautuu tavarakaaokseen 🙂 Kyllä mun se hyllykompleksi tarkoitus oli täällä sitten ainakin jotenkin esitellä.

  • Vähän huonosti sää suosii nyt parvekemaalaria, mutta suurin piirtein puolessavälissä maalausurakkaa mennään. Koska se mänty on niin pirun keltaista, pitää se maalata kolmeen kertaan, mikä oli pienoinen yllätys… Mutta vielä toistaiseksi näyttää siltä, mihin pyritäänkin 🙂

   • Niin totta. En edes ajatellut tätä säätä.

    Me harkitaan mäntyisen ”astiakaapin” vastaanottamista anopilta, mutta olin ajatellut sen vain spreijata. Tuleekohan siitä sellainen ”puun luonne näkyy kivasti läpi”- vai ”olisi pitänyt vaan sutia pensselillä” -valkoinen?

    • Noooo seeeee vähän riiippuuuuu… Mullahan oli käsissäni monta kymmentä vuotta vanhaa kulunutta mäntypuuhyllyä, joiden hiominen oli välttämätöntä pintojen tasoittamisen takia ja koska tulee kovaan käyttöön, ajattelin maalin kestävän paremmin. Ja vähän tykkään ehkä tuosta pensselin jäljestäkin. Mutta jos teille on tulossa hyväkuntoinen vitriinikaappi, jonka ulkopintoja ei kohdella kovakouraisesti, niin ehkä se spreijaus olis sitten se yksinkertainen ja nopea ratkaisu. Ainakin, jos on paljo yksityiskohtia yms yms, niin en tiedä, jaksaisinkin hioa. Riippuisi varmaan myös siitä, kauanko k.o. mööpeliä ajattelin kotonani katsella 🙂

     • Etuosat on kokonaan pientä lasi-ikkunaa, eli pienen pientä puurimaa ristiin rastiin… Siksi siis spray on ainoa mahdollisuus minulle 😉

     • Aaaargh. Ainoa mahdollisuus kenelle tahansa. Ainoa mahdollisuus saada siitä valkoinen sekoamatta itse täysin. Todellakin. 

      Vakavasti, mä luulen, että kun se varmaan on kuitenkin melko hyväkuntoinen, niin tasaisimman siitä saa spraylla. Siitä tulee varmaan aikas ihana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *