Sanoinkuvitettu juhannus

Ei mitään sanoinkuvaamatonta, koska, öööö, kamera ei vaan ollut pääsosassa tässä juhannuksen vietossa. Vähän harmi, kun kerrankin oli oikein hopealusikat ja vintagetermarissa kahvia. 

Joten kuvitetaan sanoin. Juhannusaattona vietettiin café Juhannusta kaveriporukalla. Koska kaikki näytti niin herkulliselta, ampaisimme vain herkkujen kimppuun ilman että kukaan edes ajatteli melko viettelevän asetelman kuvaamista. Mukaan mahtui hopealusikoiden lisäksi mm. mutakakkua, raparperikakkua ja-leivoksia, vaniljakastiketta, muffinsseja, shampanjaa, mehua ja tietenkin kahvia. Melko herkullista. Tylleröinen on myös laajentanut makunystyröitään maitokahvin suuntaan. Esimerkiksi aamulla jos kysyy (joo, en opi, edelleen kyselen lapselta) että puuroa vai voileipää, on vastaus KAHVIA! Tässä on taas näitä ”älä tee niinkuin minä teen vaan tee niinkuin minä sanon”-tilanteita. 

Koska kofeiini ja sokeri piristi kummasti, pidimme pienen mölkky- ja frisbeemaaottelun. Kummassakin pitää heitellä ja liikkua, aika hauskaa. Mölkystä varoituksen sananen, jos mukana on pienenpieniä pelaajia. 

Juhannuspäivänä pystyttimme urhean pikku-Luciferimme lähinurtsille ja grillailimme porukalla kana-tomaatti-paprika-kesäkurpitsa-herkkusienivartaita, kaikenlaisia vihanneksia, tietenkin makkaroita, halloumia, herkkusieniä ja vuohenjuustoa, jonka jälkeen oli melkoisen hyvin syönyt olo. Ja taaskaan ei tullut kuvaa napattua, vaikka mukana oli jo monta kesää palvelleen Luciferimme lisäksi ihka oikeat samaa sarjaa olevat posliiniastiat. Voi meitä, taas oli niin kiire keskittyä olennaiseen, eli seuraan ja ruokaan, ettei ehtinyt edes ajatella, että tämä kaikki tulisi ikuistaa kameralla. Toisaalta, koska totesimme, että pienessäkin grillissä asuu melko potkuisa grillin henki, tulemme varmaan uusimaan tämän grillailusetin vielä muutaman kerran kesän aikana, ehkä silloin kuvataan. Tai ehkä taas vaan jutellaan ja syödään.

Tänään juhannuspyhät on huipennettu Kumpulan maauimalassa, jonne komeasti karautimme fillareilla meille hyvin varhaiseen liikahtamisaikaan, jo ennen yhtätoista. Ja koska maauimaloissa ei saa valokuvata, on tässä kohtaa vain paikka, johon lukija voi kuvitella säärikarvansa pari päivää sitten ajelleen äidin ja ja uimataidottoman, mutta sitäkin innokkaamman vesipedon kuvan, jossa vesipeto juuri syöksyy altaan reunalta veteen ja äiti näyttää siltä kuin näkisi Titanicin uppoavan.

Näin kauniina päivänä Kumpulan lastenallas on kyllä aika lähellä infernaalista poreammetta, niin paljon siellä on erikokoisia pulikoitsijoita, jotka kaikki huutavat, juoksevat ja ennenkaikkea roiskivat vettä. Mutta on se kyllä melkoinen lapsiperheen paratiisi kahluualtaineen, leikkialueineen ja vihreine nurmikoineen. Senpä takia sinne toivottavasti ehditään suunnata tänä kesänä vielä monta kertaa.

Juhannus kaupungissa = paras juhannus minun mielestäni.

9 kommenttia artikkeliin “Sanoinkuvitettu juhannus

 1. Oih, teidän kaupunkijuhannus kuulostaa mainiolta! Täällä väsyneenä facebookia ja sen satoja ”seison järven rannassa ja tuijotan seesteisesti kohti auringonlaskua” -kuvia selaissa tulee vaan väkisinkin mietittyä, että onko se oikeasti ollut kaikilla muilla noin ihanaa… Epäilen.

  Kyllä meilläkin oli kiva juhannus mökillä, mutta se kaikki alkupaniikki ruokakauppoineen, pyykinpesuineen, autonpakkaamisineen ja lapsen reissuviihdytyssuunnitteluineen parin päivän takia on vaan ihan älyttömän kuluttavaa! Sitten kaksi päivää ”nautitaan” (eli viihdytetään omaa ja kolmea serkkunaperoa) alkeellisissa olosuhteissa hyttysten syödessä ja kas – aloitetaan kaikki alusta käänteisessä järjestyksessä autonpakkaamisesta taas pyykkivuorten ja ruokakauppareissujen keskelle. Rentous, missä olet?

  • Täällä ollaan vielä aika rentoja (eläköön lukeminen ja kalastus), mutta ei ollakkaan vielä ehditty kotiin pyykkivuoren ääreen… 😉

  • Heh, mutta selvisitte kuitenkin elossa ”nauttimisesta” 🙂

   Mä en kyllä näin mökkivammaisena vaihtais tätä cityjuhannusta yhtään mihinkään. Ja nyt tuli tosissaan nähtyä kavereita, joille on suurin piirtein viimeksi tarjonnut joulukahvit ja juteltua ja oltua rauhassa, kun ei tarvinnut pakkailla muuta kuin piknikvehkeet aina matkaan, istuskella ja jutella, ne lapsettoma viihdyttivät lasta, sai laittaa ruokaa omassa keittiössä ja lopulta pistää vaan tiskit koneeseen 🙂 

   Mun fece täyttyi kaikenlaisten erilaisten makkaralajitelmien kuvilla niiden osalta, jotka möksäilivät ja muutamalla valkoviinilasin kuvalla Piemontesta 🙂 Mun haave olis joku juhannus olla ihan muualla kuin täällä. 

   • Juu hyvin selvittiin ja kyllä tämä tästä taas. Mäkin olisin niiiin mielelläni lukenut kirjaa laiturin nokassa, mutta kun on hieman yli-innokas anoppi, jonka mielestä kaikkien pitää koko ajan tehdä yhdessä jotain, ei aikaa sellaiseen puuhaan jää…

    Mutta Ella, ihan pianhan sua odottaa Berliini, jee!

    • Toisaalta, ihan kiva, jos joku muu organosoi actionin ja itse joutuu ”vaan” osallistumaan :)Eopähän tullut sitten kenellekään aika pitkäksi…

     Joo, kuulen jo U-Bahnin päätepysäkkikuulutukset korvissani: ”dieser Zug endet hier. Bitte alle austeigen”. Harmi, että toistaiseksi meidän lomalle on luvattu melko kökköä ilmaa. Mutta eiköhän me siitäkin selvitä 🙂

 2. Täällä pudottu jo laskuista monesko onnistunut cityjuhannus on taas takana. Taidanpa pölliä maauimalaidean ensivuodeksi, kun vauva on jo taapero.

 3. No eipä kuulosta cityjuhannuskaan yhtään pöllömmältä, ainakaan näin kivasti sanoin kuvitettuna! Oikeesti tosi kivan oloisia juttuja olette tehneet. Melko hymyilyttävä tuo mielivalokuva maauimalareissultanne, heh!

  Minäkään en ole oikeastaan mikään ihan hirmuinen mökkeilijä vaikka maalla (välillä, hih) tykkäänkin olla, juuri kauhistelin ystäviemme kauniilla mökkipihalla sitä kuinka paljon työtä mökin pitäminen mahtaakaan vaatia! 😀 Veneily sen sijaan olisi oma juttuni, mutta tuo mieheni ei taas oikein perusta kalastuspaattia isommista veneistä. Niinpä juhannukset kuluu aina missä milloinkin. Mutta tässä oli kyllä kiva esimerkki siitä kuinka juhannuksena voi olla kaupungissakin. Ehkä mekin ensi vuonna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *