Vähän vielä valivalia

Kirjoitanpa nyt sitten vielä tämänkin. 

Vaikka Lilyn olemassaolo tai -olemattomuus ei ole elämässäni sitä horjuttava elementti, silti vähän surkuttaa. En saa edelleenkään valita tekstikategoriaksi omaa elämää, en itseasiassa mitään, mitä on nykyisellä kategorioiden ylärivillä. Ja kiinnostuneille tiedoksi että selaimena Safari. Seuratut ”päivittyvät” satunnaisotannalla ja monta (aikaisemmin, nythän se on vähän haasteellista) seuraamaani blogia tuntuu menevän ihan ohi. Ilmoituksia tulee jokunen joskus.

Täällä on hiljaista. En edes ehtinyt vanhassa Lilyssä olemaan pitkään, mutta sen vuorovaikutuksellisuus oli yksi syy, miksi aloin kirjoittaa tänne enkä mustakantiseen vihkoon. Huolimatta siitä että alkuperäisenä ajatuksenani ei ollut kirjoittaa niinkään massoille kuin itselleni, on kovin ilahduttavaa olla välillä myös keskustelun avaajana ja toisaalta myös osallistua itse keskusteluun. Lily oli raikkaan tasavertainen toimituksen postausten valuessa samassa litaniassa kaikenlaisten hissankokeeseen pänttääjien joukossa. Monenlaisten kirjoitusten joukosta ei omasta mielestäni ollut vaikeaa poimia niitä itseään kiinnostavia. Minä en siis ollut antanut palautetta ”sekaisesta” etusivusta, koska se ei mielestäni sitä ollut.

Etusivu on nyt kovin toisenlainen. Jos mietin, miten itse eksyin tänne alkuaikoina palstoja lueskelemaan, luulen, että jos olisin joutunut klikkaileemaan enemmän, olisi kiinnostus hiipunut klikkaus klikkauselta. Nyt ainakin hiipuu. 

Vaikka kommentteihin suoraan vastaaminen ja kommenteista tykkääminen ovat hienoja ominaisuuksia, on harmi, jos niitä käytetään pian entistä vähemmän. En ole itse mikään kovin kummoinen bittinikkari, ja olen muutenkin kovin sisältöpainotteinen ihminen, joten minua eivät sivupalkkien tms. asetukset haittaa niinkään kun oma osaaminen rajoittuu lähinnä fontin valitsemiseen. Sen sijaan vähän haittaa, jos itseäni ennen viihdyttänyt somen muoto nyt muuttuu sellaiseksi, ettei täällä itse viitsi enää juurikaan käydä katselemassa. 

Mitäs mitäs, vieläkö tässä jatketaan?

10 kommenttia artikkeliin “Vähän vielä valivalia

 1. Jossain kummallisessa optimisminpuuskassani toivon ja odotan, että tätä mietitään nyt vähän pidemmälle siellä toimituksessa. Torstaina ilmeisesti lävähtää kaikki trendi.finkin blogit tänne suositelluksi sisällöksi ja se kyllä tappaa lopunkin innon blogata, jos kaikki pikkuruiset blogit ja alustan perustoiminnallisuuden kuntoon laittaminen jää kaiken tän yhtäkkisen superhuippubloggaajien haalimisen jalkoihin. Ei ole silloin Lily enää mikään yhteisö – tai on, työyhteisö. 

 2. Ja siis joo, omakin Lilyaika on todella radikaalisti jo vähentynyt. Mitäpä minä täällä, kun mun seuraamaa pariakymmentä blogia ei oo päiväkausiin ilmeisesti päivitetty. 😛

  • Niinpä, älä muuta sano. Tuota Trendijuttua en tiennyt, kas kun olen niin trendeistä syrjässä. Sitten tulee kyllä varmaan paljon sellaista, johon kertakaikkiaan olen vain liian vanha. Mä olen enemmän niitä Gloorian kossu ja vissy -ihmisiä.

   • Mä bongasin sen jostain FB-keskustelusta. En edes tiedä mitä kaikkea siellä on, mutta kohtahan se nähdään. Mitään muutahan juuri ei nähdäkään ehehheheh.

 3. On tää kyllä vähän vajavaista. Välillä jaksaa klikkailla jotain blogeja oman sivun listasta auki ihan muuten vaan ja lukee kerralla kaikki väliinjääneet postaukset, mut eipä tollasta ihan koko ajan viitti… sama kun kommenteissa, jos kirjottaa johonkin jotain niin satunnaisesti muistaa muutaman päivän päästä käydä kattomassa oisko siihen vastattu jotain. Joo, onhan kommentti-ilmotukset ja seurattujen ilmotukset tulossa, mut tosi kämästä että sen päivän uudistuksen/huollon jälkeen on mennyt yli kaks viikkoo ja ne oikeesti olennaiset jutut on edelleen ihan perseellään.

  Ja tosta suosariblogien ylilyönnistä avauduin jo sinne ”tältä etusivu näyttää nyt” -juttuun ja onhan se aika iso käänne blogien näkyvyydelle. Tottakai sen ymmärtää että useet harrastuspohjalta lähteneet jutut muuttuu kasvaessaan ammattimaiseks, mut olis sit ees suoraan sanottu jo etukäteen että isoks osaks lilyä tulee kaupalliset blogit ja kävijämäärät, eikä väitetty että juujuu kaikki vertaisiaan ja sama näkyvyys.

  NIH.

  • Sun avautuminen oli aivan super, mä vähän siitä inspiroiduin tähän kurmootukseen 🙂 Kun mietin, että vieläkö jaksais marista, mutta kyllä vielä vähän. Kun noihin poskellaan oleviin juttuihin törmää vähän koko ajan ja sisällön laatu muuttuu koko ajan vähemmän kiinnostavaksi. Mä sanon aina Trendn puhelinmyyjillekin olevani siihen julkaisuun aivan liian vanha, joten tuskin myöskään verkossa olisin kiinnostunut samoista aihepiireistä niistä valikoituneista näkövinkkeleistä kirjoitettuna.

 4. Vastaan kysymykseesi, että jatketaan!! Raivostuttavaa kämmäilyä Lilyltä, kyllä, mutta nyt kun seurattujen blogien seuraaminen ja muut ilmoitukset näköjään on alkaneet taas toimia, älkää jättäkö mua yksin! En jaksa alkaa siirtää palstaani muualle… 

  (Eli jee, koko tää päivä on mennyt kahlatessa läpi kaikkia niitä seuraamieni blogien juttuja, joiden olemassaolosta en tähän asti tiennyt. Joo, ei mulla mitään elämää ole.) 

  • Heipähei Katie, ei sua yksin jätetä! Nythän tämä pelittää taas melkein 🙂 Mulla ei ole ihan kaikki seuraamani päivittyneet, mutta nyt jo iso osa, jee! Täytyy seurata vähän niitä päivittymättömiä (mikä on vaikeaa kun ne ei päivity :P) ja pistää sitten viestiä, että mistä kiikastaa, jos ne ei ala pelittää. 

   Melkoinen sekoilu tämä uudistus, mutta kyllähän tämä nyt vaikuttaa siltä että tämä tästä!

 5. Minäkin komppaan edelleen näitä samoja kommentteja. Jotenkin just se, että ei löydä enää niitä kivoja pieniä blogeja samalla lailla (ellei ollut niiden seuraajana) tuo semmosta nihkeyttä.. Ei tätä Lilyä vaan enää käytetä samalla tavalla kuin sitä entistä… Mutta sit taas, yksi ilmoitus että joku on kommentoinut/tykännyt justustani saa taas hymyilemään ja kiireen vilkkaa naputtelmaan uuden jutun palstalle 🙂 

  • No juurikin noin 🙂 Mutta kyllä täällä on hiljaista, enkä usko sen johtuvan pelkästään kesästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *