Tyhjää täynnä koko postaus

Meillä oli vanhassa kesätyöpaikassani sääntö, että kahvipöydässä ei puhuta kenestäkään mitään sellaista, mitä ei kasvokkainkin voisi ottaa puheeksi. Se oli hyvä sääntö, ja sitä olen myöhemmässäkin elämässä koittanut soveltaa. Muutenkin mielestäni elämään kannattaa suhtautua niin, että ottaa vastaan sen, mitä parhaimmillaan tarjotaan.  Mutta nyt, totuutta silmiin, ketä muka ei välillä haluttaisi valittaa oikein sydämensä kyllyydestä? Etenkin kun ulkona sataa.

Ensinnäkin kirjoitusintoa edelleen hillitsee valitettavasti Lilyn pikkuinen puolinaisuus. En ikinä olisi uskonut sanovani tätä ääneen, mutta itse ehkä vähän kaipaan sitä vanhaa, kotikutoisempaa, mutta selkeästi enemmän elossa olevaa Lilyä ilman tätä nyt muodostumassa olevaa kahden kerroksen väkeä. Ja nämä kaikenlaiset pienet, ei mitään elämää mullistavaa, mutta tosiaan kirjoitteluintoa lannistavat toimimattomuudet. Mutta ei tässä kirvestä vielä olla kaivoon nakkaamassa. 

Sadepäivänä ei oikein viitsi valokuvata, joten sen sijaan, että tässä raportoisin mahtavista itse painamistani kankaista, laitan valokuvan Hvitträskin kattopaanuista:

Seuraavaan kuvaan olisin laittanut itse painamistani kankaista ompelemani tyynynpäälliset, mutta nyt siinä saa olla teekuppi sadepäivää lämmittämässä:

Sadepäivä nukuttaa ja matalapaine särkee päätä ja jostain ihme syystä myös se viimeinen essee roikkuu edelleen vain puolinaisena. Lapsen kanssa ei sadepäivänä viitsi lähteä puistoon kökkimään, joten olemme tyytyneet puhaltelemaan saippukuplia kylppärissä. 

Koska siitäkään en viitsinyt valokuvia napsia, laitan viimeiseksi kuvan kahvikioskin päätyseinästä. Tuokoon se kofeiinia tähän päivään, joka on onneksi pian kääntymässä iltaan. 

Huomenna uusiin seikkailuihin!

37 kommenttia artikkeliin “Tyhjää täynnä koko postaus

 1. Hei! En ole Lilyn uudistuksen jälkeen päässyt lukemaan tekstejäsi. Eli kun tulen blogiisi, minulle avautuu ilmeisesti etusivun sisältö muuten, muttei postaukset. En pääse niihin myöskään klikkaamalla listaa, jossa kirjoituksiesi otsikot on. Kun vaöitsin ’kommentoi’ tuolta Lilyn tuoreimpien kirjoitusten kautta, pääsin kuin pääsinkin tänne. Käytän tätä kännykän kautta…

  • No höh 🙁 Mun olemassaoloni täällä on ollut vähän niinsunnäinsun ennenkin, pistin siitä huomiota myös toimitukselle.

   Mutta kivaa että urheasti olet sompaillut tänne kaikista esteistä huolimatta!

  • Moi! Se johtunee siitä, että Ellan sivupalkki on vasemmassa reunassa, eli näet kaikki sivupalkin sisällöt ennen kuin itse blogitekstit. Selaa sivu loppuun saakka, niin näet tekstitkin.

   Itsekin odottelen ettätää korjaantuis, niin sais oman palstan sen näköiseksi kun haluaa. 🙂

  • Mä ilahduin tosi paljon, kun sä olit niin kipakasti pistänyt nämä päällimmäiset ongelmat uudistuksessa listaan 🙂 Eipä tarvinnut itse vaivautua…

 2. Moi! Bugit harmittavat meitäkin ihan tajuttomasti. Onneksi iso osa on saatu korjattua, ja loppujen kanssa kamppaillaan koko ajan. Kiitos teille, kun jaksatte raportoida meille niistä!

  Tällä uudistuksella ei ole missään nimessä haluttu luoda Lilyyn kahden kerroksen väkeä -tunnelmaa. Etusivua uudistettiin, koska olemme saaneet käyttäjiltä paljon toiveita, että etusivulla olisi selkeämpi rakenne. Karuselleissa on tällä hetkellä päällekkäisyyttä, joka ei ole ominaisuus vaan bugi. Jatkossa kuvakortteihin nousee useampien blogien juttuja – myös ihan kaikkien muidenkin lilyläisten kuin Suosittelemme-otsikon alla olevien.

  Uusien blogien löytämistä edistävät toivottavasti myös haku ja Kaikki blogit -listaus (jota käyttäjät ovat toivoneet pitkään), jahka saamme ne toimimaan justiin niin kuin pitää.

  Olisi huippua, jos kaikki toimisi heti täydellisesti ja ihmiset näkisivät jo tismalleen semmoisen saitin, jonka olemme käyttäjien palautteen perusteella suunnitelleet, mutta tällä kertaa kaikki ei tosiaan mennyt kuin Strömsössä. Mutta ihanaa kuulla, että et siitä huolimatta ole nakkaamassa kirvestä kaivoon!

 3. Just näin. Kyllä tässä väkisin miettii, että lopettaa…ei lopeta..lopettaa…ei…hmm. Enkä usko täysin tuohon toimituksen ”muutokset on tehty käyttäjien toiveiden perusteella” …on tämä hieman kokonaisvaltaisempi kuin ”etusivu uusiksi”…

  • Ihan totta, että kun uudistetaan, muutokset eivät voi koskaan olla kaikkien käyttäjien toiveiden mukaisia – toivomme kuitenkin, että hyvin moni muukin tykkää näistä kuin ne, jotka vastanneet kyselyihin, laittaneet palautetta ja kertoneet toiveitaan muilla tavoin. Paljon muutakin on tosiaan tehty kuin rukattu etusivua uusiksi: bloggaamiseen on tullut uusia ominaisuuksia, joista kaikki ovat Lilyn lukijoiden ja tekijöiden listaamia toiveita. Lisäksi iso muutos on se, että saitti on responsiivinen eli sitä pitäisi olla helpompi lukea esimerkiksi puhelimella.

   Toivottavasti uusi saitti alkaa jo kohta toimia kuin rasvattu ja näyttää tutulta – ja jopa ihan kivalta! 

   • He-hei, itse Toimitus! Kivaa kun tulitte käymään 🙂

    Toivottavasti seurailette näitä kommentteja, ehkäpä teille tulee jotain ilmoituksia? Koska nyt sen sijaan, että laittaisin ihan meiliä, niin pistän tähän sellaiset jutut, jotka itseäni vaivaavat ja joita ei mielestäni vielä Toimituksen palstoilla käsitellä.

    Eli kaiken sen lisäksi, että ilmoituksia ei tule eikä seuratut päivity, niin itseäni on vaivannut ensimmäisen kommentoijankin sivuama asia, nimittäin se, että vanhankaan Lilyn aikaan jostain syystä profiilissani ei ollut aina linkkiä palstalleni, tämän huomasin itse kerran kun olin profiilisivulla, ja myöskin eräs lukija tätä kommentoi jo tuolloin. Eli olen ollut Lilyssä olemassa jotenkin jonain puolinaisena varjona vain? Mistä lie johtuu…

    Sos.Med.-linkit sivupalkissa eivät ilmeiseti toimi? En tietenkään tiedä, että tein satasella oikein, mutta mun taidoilla laitan vain URLin sille kuuluvalle kohdalleen, ehkäpä tätä vois vilkaista ja ohjeistaa mua (meitä?) uudelleen, jotta ne saisi toimimaan. 

    Tekstin keskittäminen prakaa edelleen. 

    Olisi kiva, jos jutun voisi tallentaa välissä, nyt vaikka klikkaa esikatsele, niin juttu sanoo että on julkaistu. 

    Kiitos ja kumarrus, kun/jos keksin havaitsen lisää ongelmia, raportoin niistäkin. 

    • Voit huhuilla omassa blogissakin – tosin ihan varmasti kommentti/kysymys huomataan, jos se on toimituksen blogin jutussa. Tuosta ekasta asiasta: siis käyttäjäprofiilissasi ei ole eikä ollut ennenkään linkkiä blogiin? Käydään tsekkaamassa tämä sun profiilista – niin ei tietenkään ole tarkoitus.

     Jes, juttua sivupalkin ominaisuuksista, kuten sosiaalisen median widgeteistä, tulossa!

     Tallenna luonnoksena ja esikatsele – nappia voi painaa, ja juttu tallentuu luonnoksiin. Pitääpä tosiaan muokata napinpainalluksen jälkeen tulevaa tekstiä informatiivisemmaksi.

     Huippua, jos jatkat raportointia!

     • No raportoinpa nyt sitten Toimitukselle sellaisenkin, että ei, eivät KAIKKI uudistukset ole mielestäni mitenkään huonoja, huonointa on ehkä, millaiseen pieneen kaaokseen tämä on ajautunut uudistuksen jälkeen, mutta kaaos tuskin on pysyvää. Mutta vähän Emmiä kompaten, tiedotus on missä tahansa muutoksessa kyllä vähän kaiken A ja O, siinä taisi nyt tulla ensimmäisen oire kahden kerroksen jaottelusta. 

      On todella sääli, että ne hyvät asiat jäävät nyt kaikkien vaikeuksien alle ja ötököiden joukkoon piiloon. 

   • Tähän huutelen vielä uudelleen väliin tuon, että jos sivupalkki on vasemmalla, niin mobiilikäytettävyys = 0. Ettei varmasti sit mee ohi! 😉

 4. Täysin samaa mieltä tuosta ’kahden kerroksen väkeä’- kommentista. Etusivu on pelkkää eevakoluasaarasarvastajamimimendinee, eikä mikään mielenkiintoinen siellä edes vilahtele. Jos seuratut-sivu toimisi niin tulisi käytettyä sitä, mutta ei toimi, ei. Ja uusia blogeja on turha hakea, kun ei yksittäiset postaukset näy missään. 

  En tykkää, en.

   

  • Tessa, veit jalat suustani. 

   Mutta vasen alakulma ja sieltä Uusimmat jutut auttaa vähän. Etusivulla käyn enää klikkaamassa sitä.

 5. Toimitushan on ihan oikeassa siinä, että aina ei voi miellyttää kaikkia ja johonkin se linjaveto on tehtävä näissä teknisissä jutuissa. Ja kovasti sitä pahoittelettekin, mikä on ok, jne. Mutta nyt mun mielestä tässä on kaksi asiaa: tekniset ja yhteisölliset. Tekniset bugit ja niiden korjauksien kestämiset kaikki tietää ja sietää, mutta nämä ”kahden kerroksen väkeä” tuntemukset ja muut siihen viittaavat…niihin ei riitä vain se haku- toiminnon odottelu…

 6. Toimitushan on ihan oikeassa siinä, että aina ei voi miellyttää kaikkia ja johonkin se linjaveto on tehtävä näissä teknisissä jutuissa. Ja kovasti sitä pahoittelettekin, mikä on ok, jne. Mutta nyt mun mielestä tässä on kaksi asiaa: tekniset ja yhteisölliset. Tekniset bugit ja niiden korjauksien kestämiset kaikki tietää ja sietää, mutta nämä ”kahden kerroksen väkeä” tuntemukset ja muut siihen viittaavat…niihin ei riitä vain se haku- toiminnon odottelu…

 7. Miten sä sait tuon vikan kuvan pysymään pystyssä? Mulla kääntää kaikki kuvat automaattisesti vaakaan.

  • En vaan tiedä! Tolleen se siihen tömähti, olen siis sen alunperin iPhotossa tolleenpäin ruuvannut, sitten kansioinut blogikuvakansioon ja sitten tömäyttänyt sen tohon tolla yhteislataustoiminnolla. En kyllä mitenkään tajua, että kun sä teet samoin, miks sun kuvat lepää ja mun ei. Ehkä sun photot ottaa rennommin ja mun pingottaa tiukasti asennossa 😛

 8. Minä olen vähän samoilla linjoilla myös tuon ”kahden kerroksen väen” kanssa, niin ikävältä kuin se kuulostaakin. 🙁 Tai lähinnä hiukan harmittaa se, että tässä uudessa Lilyssa ns. pikkublogit jäävät enemmän varjoon kuin entisessä alustassa, jossa kaikkien uudet jutut tulivat tasapuolisemmin esille. Etusivulle pamahti kaikkien uudet jutut, oli kirjoittaja sitten ihan ammattibloggaaja tai harrastelija, kaikki saivat saman tilan. 

  Muuten olen aivan onneissani esimerkiksi kommentointiin tulleista muutoksista, kuten suorasta vastausmahdollisuudesta, kommenttien tykkäilyistä ym! Ehkä nuo kerroksetkin tästä sitten tasoittuvat kun Lily on valmis ja me käyttäjät taas surffaillaan täällä kuin vanhat tekijät. 🙂

  • Mun ensimmäinen (ja oikeastaan se perimmäinen ja ainoa) kiinnostus Lilyä kohtaan oli juurikin tuo demokraattinen tasavertaisuus. Toki olen ihan omassa pikkupäässäni pystynyt myös ajattelemaan, että tässä tosiaan nyt tekniikka mäiskii sosiaalisuutta kun vaan tietyt blogit näkyy etusivulla johtuen teknisistä, ei preferenttisistä ongelmista. Samoin kuin se, että ilmoitukset seuratuista puuttuu. Itse en esim. ole seurannut aktiivisesti yhtäkään noista toimituksen vanhoista suosituksista, koska yleensäkin luen netistä hyvin erityyppistä tekstiä ja muuten toisenlaisia blogeja (yllättäen kässä- ja ruokablogeja) kuin mitä Lilyssä on. Lilyn ihanuus on ollut ”pienet” kirjoitukset ihmisiltä, joiden kanssa ei välttämättä ensi ajatuksella olisi mitään yhteistä, mutta tekstissä jotkut asiat ovat puhutelleet ja näinollen tuotantoa tullut luettua enemmänkin ja näin on omatkin silmät ehkä avautuneet uudella tavalla suuntaan jos toiseen. Nyt pienehkö harmi on se, että se maailma ei avaudu enää etusivulta, joskaan se vasemman alakulmankaan klikkaus ei itselleni ole kovin suuri ongelma. Mutta uudelle Lilyn lukijalle se ehkä on?

 9. Ja siis sanotaan se nyt ihan suoraan: kyllä mua harmittaa ettei mun nerokkaat hengentuotokset päädy edes mun seuraajien luettavaksi, saati sitten ihan ventovieraiden silmiin! Olenhan kuitenin melkoinen neropatti, niin niitä soisi lukevan kaikkien maailman ihmisten. 😛

  • No näinhän se Emmi kyllä tietenkin on. Toimis nyt edes toi Seuratut -täppä, mutta mä saan sieltäkin vaan omiani tai sitten en mitään. En halua olla oman blogini seuraaja, olen sen sisällöntuottaja. 

 10. Miten sait muuten esiin profiilikuvasi/kuvauksen blogistasi? Minulla huutaa erroria jo pelkästä yrityksestä.

  • Ööööö, totanoin… olisko ollut niin, että ensin joku profiiliasetus julkiseksi ja sitten lisäys tuolta widgeteistä listaan ja siellä sitten täppä oikeaan kohtaan. Jotensakin tuohon malliin.

 11. Jep, näitä olin itekin miettinyt mutten kehdannut ääneen sanoa…

  Siirsin alun perin blogini Lilyyn, jotta anonyymi blogi löytäisi helpommin lukijoita ja bloggaamisesta tulisi sosiaalisempaa. Olin kuitenkin vähän ennakkoluuloinen, sillä Lily vaikutti muoti/kauneuskeskeiseltä. Yllätyin positiivisesti, miten monipuolisia blogeja ja fiksua porukkaa täältä löytyi.

  Nyt tuo monipuolisuus ja erilaiset teemat ei hirveästi näy ja kyllä se kismittää. Ymmärrän tietysti, että kyseessä on Trendin julkaisu, joten linjaa piti ehkä terävöittää, ja mainostajia pitää nostaa jotta rahaa tulee homman pyörittämiseen. Mutta silti.

  Ja bugien takia on jäänyt multakin moni postaus tekemättä ja hetken sitä lopettamistakin harkittu. Mutta annan tälle aikaa, saatan taas yllättyä positiivisesti.

  • Näinpä. Kun eihän tämä ole mikään elämän ja kuoleman kysymys, mutta aikaa kirjotteluun menee sen verran, että jos kaikki vaikka kesken kaiken katoaisi tms, niin kyllä se vähän hatuttaisi. Siinä menee ne kirjoitushalut just näiden piente, mutta kuitenkin haittaavien juttujen myötä.

   Ja edelleen, mä haluaisin liputtaa tasa-arvoisuuden, monipuolisuuden ja kommunikatiivisuuden puolesta. Eikös nuo ole seikkoja, jotka olisivat tärkeitä medialle kuin medialle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *