Äitienpäivää jokaiselle äidille

Tänä aamuna tämä äiti sai aamiaiseksi croissanteja, nakkeja ja pekonia sekä munakasta ja sen tarpeellisen café au laitin sänkyyn tarjoiltuna, lahjaksi tylleröisen itse päiväkodissa taituroimia keksejä ja mieheltään kauan himoitsemansa mekon. Aika ihanaa siis.

Sitten käytiin virallisella äitienpäiväpromenadilla Lauran Kukkakaupan kautta Kaivopuistonrantaan syömään Helsingin Jäätelötehtaan jäätelöä.

 

Äitienpäiväkimppu

Otettiin aivan virallisen oloinen äitienpäiväkuvakin Odotus-patsaalla. Tuossa toisen suuren suomalaisen vähittäiskauppajättiläisen lahjoittamassa patsaassa kiteytyy kyllä paljon äitiydestä. Ne kaikki odotukset.

Mietin taas tänään ystävääni, jonka ensimmäinen lapsi päätyi kohtukuolemaan, eikä lukuisista yrityksistä huolimatta toista ole kuulunut. Aiheesta on ollut hirvittävän vaikeaa puhua, enkä suoraan sanottuna tiennyt, mitä olisin hänelle sanonut kun itse sitten vuosia tätä hirveää tapahatumaa myöhemmin tulin raskaaksi. Vaikka emme asiasta paljoa ole puhuneet, tämän olen sentään saanut sanottua:

Sinä olet aivan yhtä äiti kuin minäkin, sait vain kaiken sen raskaan taakan ilman niitä ilon ja onnen hetkiä, joista minä nyt nautin. Olen kokenut sen hämmentyneen ilon, kun raskasutesti näytti plussaa, olet voinut pahoin, silitellyt pieniä vaatteita, odottanut toisaalta iloiten, toisaalta huoli rinnassasi, pelännyt lapsen puolesta, synnyttänyt ja rakastanut lastasi siitä hetkestä lähtien kun hän ilmoitti olemassaolostaan. Et ole yhtään vähempää äiti kuin minä.

Äitinä olemassaolo ei lakkaa, vaikka lapsensa menettää. Samoin itsensä voi tuntea äidiksi jo silloin kun tuntee pienen hikottelun vatsassaan. Hyvää äitienpäivää jokaiselle äidille!

 

Hyvää äitienpäivää!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *