Vapun kunniaksi myös

Vappuaatto lähti käyntiin sellaisissa merkeissä, että siitä ei voinut seurata muuta kuin vähän parempaa.

Äidin ja lapsen koisattua päiväunet lähdettiin Turkuun. Ihanaan, aurinkoiseen, keväiseen, täynnä vanhoja kavereita olevaan vaikkakin hyytävän kylmään Turkuun.

Kerrankin joku oli ajatellut, mitä hotellihuoneen sängyltä pitää näkyä:

Saavuimme melko myöhään illalla, joten paljoa muuta ei ehditty tekemään kuin päästää tylleröinen valloilleen huoneen jännittävään kylpyhuoneeseen. Lapselle spa-elämyksen järjestäminen on helppoa. 

Aamiainen nautittiin varhain, koska iloinen pieni herätyskellomme herättää meidät nykyään aika lailla tasatahtia auringon kanssa. Aamiaisen jälkeen lähdimme keskustaan kävelemään. Yllättäen keskustassa ennen kymmentä vapunpäivänä käveli muitakin kärrykansalaisia. 

Kävimme torilla…

…josta suuntasimme jokirantaan.

Aboa Vetus&Ars Novan Aula-ravintolan brunssille oli jonoa jo ennen yhtätoista, ennen koko paikan aukeamista. Suosittelen, vaikka tällä kertaa me emme olleet brunssista nauttimassa.

Aamureippailu päättyi kirjaston suihkulähteelle, jonka leijonalle tylleröisen piti luonnollisesti ärjyä tomerasti.

Tällä kertaa emme suunnanneet piknikille Tähtitorninmäelle, vaan tuttavien luo grillaamaan ja viihtymään. Lapsiperhevappu on parhaimmillaan silloin, kun ruoka on hyvää, lapset leikkivät kiltisti keskenään ja aikuiset saavat nauttia simansa rauhassa. 

6 kommenttia artikkeliin “Vapun kunniaksi myös

  1. Niin, molemmat ovat kyllä lyömättömiä 🙂 Mun on pakko valita Turku, huolimatta siitä että asun Hgissä, Turku on silti mun kotikaupunkini.

  2. Kotikaupungit saa toki aina lisäpisteitä! 🙂 Luulen että minäkin joudun kallistumaan Turkuun ehkä sen vuoksi, kun se on meren äärellä. Aluksi jopa inhosin asua suolattomassa sisämaassa ja syytin Tamperetta melkein kaikesta, mutta nyt siellä nelisen vuotta asuttuani pakko myöntää että se on oikeastaan aivan aivan ihana kaupunki sekin.

  3. Joo, tuo on jännä. Mulla on jotenkin aina vähän vaikeaa, jos ei ole merta saatavilla 8) Outo homma. Joskus oon Budapestissa miettinyt, että mitenköhän nää täällä pärjää, kun ei ole sitä merta. Budapest, Praha, Berliini, Tampere 🙂 Ihania paikkoja ilman mertakin.

  4. Ja Lontoo. 🙂 Vaikka kieltämättä Saimaan ja Suomenlahden rantojen ex-asukkina toi ruskea joki on kyllä aika säälittävä liru. 

  5. Lontoo lisätään mukavien  jokimaastojen kerhoon! 

    Suolaveden ystävänä mä en sitten taas tajua järviä. Ja Turun pointtihan on se meri ja Turunmaan saaristo. Vaikka voi kyllä on ikävä pasteerausta sen kulttuurimaisemana suojellun ”surkean puron” rantamilla, jokilaivoja, Turun kahvipaahtimon kahvilaa, ihan kaikkea…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *