Kesäkesäkesäkesäkesäää!

Eivät edes tuleva tentti, mennyt akuutti oksu-kakka-yö (siis kerrankin minä, ei lapsi) ja pesemättömät pyykit pysty nyt himmentämään sen faktan hehkua, että ensi kesän reissu on nyt varattu. 

Ja se tehdään vanhaan, tuttuun ja toivottavasti edelleenkin turvalliseen (toivottavasti myös turvallisesti) tänne:

 

Berlin Alexanderplatz

Jännättäväksi tämän tilanteen nyt tietenkin tekee se, että edellisellä reissulla nappulan olemassaolo paljastui, ja nyt hän on jälleen menossa mukana, mahan ulkopuolella tosin. Näin matkassa on ainakin yksi, joka näkee paikkoja ensimmäistä kertaa.

Muuten me olemme selkeästi turvallisuushakuisia tylsimyksiä, taas tänne. Perustelen tämän sillä, että olen matkustanut työksenikin jonkun verran ja sen sijaan, että keskittyisin lomallani kaikenlaisten asioiden selvittelyyn ja matkaseuran erilaisten akuuttien tarpeiden turvaamiseen, haluan että asiat sujuvat kohtuullisen mukavasti ja että todella tunnen olevani irti arjesta. 

Toistaiseksi se on onnistunut hyvin näissä maisemissa:

Tällä(kään) kertaa ei varmaan istuta biergarteneissa, mutta ei ehkä myöskään käydä Gemäldegallereissa, Pergamon-museossa, Saksan historiallisessa museossa, Stasin vankilassa eikä ehkä edes pienessä DDR-museossa tai Bauhausarkivissa, Jüdisches Museosta tai Topographie des Terrorsissa. Ja onneksi ei ole pakkokaan, kun kaikki ne on jo nähty vähintään kerran. Luonnonhistoriallista museota saatetaan harkita. 

Luulenpa nimittäin, huolimatta siitäkin että olen itse melko pienestä pitäen viihtynyt museoissa todella hyvin, että nyt ollaan siinä iässä, että museomaraton ei ehkä onnistu. Kaikkea pitää tietenkin ennakkoluulottomasti kokeilla.

Kaukana tulevaisuudessa häämöttävät nyt pakkausrumba, lentokentällä riehaantuva lapsonen joka tuskin pysyy paikallaan koneessa, lähes hiuksianostattava jännitys lapsen korvien puolesta jne. Mutta niihin on vielä aikaa.

Pääasia on kuitenkin se, että saa syödä hyvin, vaellella muualla kuin kodin, koulun ja työpaikan välillä, olla rauhassa ja omien kultasiensa kanssa. Toivottavasti tälläkin kerralla niin.

Luultavasti palaan hehkuttamaan, jahka suunnitelmat täsmentyvät. Jee!

6 kommenttia artikkeliin “Kesäkesäkesäkesäkesäää!

  1. Oi Berliini 🙂 Mä olin viime keväänä näihin aikoihin ja tykkäsin kans kovasti! Plussaa vielä lyhyestä lentoajasta ja monipuolisesta kaupunkitarjonnasta 🙂

  2. Niinpä Tyyne! Berliiniltä kun ei varmaan alunperinkään oikein tiedä, mitä odottaa, niin sitten ei voi muuta kuin yllättyä tauotta positiivisesti 🙂

  3. Odottelen kyllä innolla postausta Berliinistä! 🙂 Itse en ole koskaan käynyt kaupungissa, mutta kaikki matkakertomukset sieltä vaikuttavat aina niiin mielenkiintoisilta. Jotenkin tosi jännän oloinen kaupunki, toivottavasti itsekin pääsisi sinne joskus…

    Reissuodotuksen voimin arkikin saa ihan uutta nostetta! 🙂

  4. Rosana, no niin saa! Vaikka just tänä aamuna tylleröisen kiemurrellessa pois kärryistä päiväkotimatkalla  juurti siinä, missä potentiaalisesti auto voisi ajaa tuli mieleen, että lentokoneesta ei niin vain lähdetä ulos, mutta kiemurrella voi sielläkin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *