Mahdollisuus tulla jekutetuksi pääsiäisenä (bonuksena joulukoristeet ikkunassa)

Mahdollisuuden tulla jekutetuksi pääsiäisenä tarjoaa lupaus tarjota pääsiäislounas ystäville ja mies, joka ei muista edellispäivän siirtymistä kesäaikaan. 

Koska kaikki valmistelut aloitetaan luonnollisesti liian myöhään imuroinnista lähtien ja muutenkin on kamala kiire, on aika hauskaa kun mies tajuaa puoli tuntia ennen vieraiden saapumista pyjamahousut jalassaan että jaa, tässähän on enää puoli tuntia aikaa, ja hän on koko ajan katsonut mikroaaltouunin kelloa, jota ei ole siirretty vielä kesäaikaan. 

Minä en tätä tahatonta aprillipilaa järjestänyt, sillä aivan vilpittömästi kuvittelin, että kun mies eilen totesi siirtävänsä mikron kellon kesäaikaan, että hän olisi sen myös tehnyt, eikä ainoastaan puhunut. Itse käytän rannekelloa. Kesäajassa jo lauantai-illasta alkaen ollutta rannekelloa. 

Tällainen pieni sekoilu vaan muistuttaa siitä, mistä pääsiäisessä todella on kysymys: Kärsimyksistä ja niiden kestämisestä.

Kun vieraiden saapumiseen on puoli tuntia aikaa, on oikea aika miehen rynnätä suihkuun ja minun aika, ei suinkaan tehdä mainiota perunalettutaikinaa, vaan kuvata keskeneräistä kattausta, kas näin:

Niinkuin vahakankaasta voi päätellä meillä on vappu pääsiäisenäkin.

Listalla oli siis  Suvi sur le vifin palstalta tutut pelastavat perunaletut ja savukalaa eri muodoissa. Loppujen lopuksi vieraat saivat kuin saivatkin juoda myöskin laseista, syödä veitsillä ja haarukoilla sekä Charlotte Russea vasta jälkiruoaksi. 

Koska lotta oli niin korea, oli sitäkin pakko kuvata:

 

Eikös tapoihin kuulu kauhistella aina niitä, jotka siivoavat joulukoristeet vasta juhannuksena, jos siivoavat ollenkaan? Minä sen sijaan ripustelin parit joulukoristeet ihan kevään kunniaksi ikkunoihin:

Pöllöt kyttää ikkunassa päivin ja öin.

Koska nuo keraamiset pikkupöllöt eivät mielestäni ole erityisen sen joulusempia kuin pääsiäisempiäkään, ripustin ne ikkuinoiden pesun jälkeen näytille.

Vähän eilen illalla nauratti, kun meteorologi lupasi etelään jopa +5 asteen lämpötiloja. Kumisaappaat jalassa puistossa ei enää juuri naurattanut, varpaita vaan paleli. 

Että let the sun shine vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *