Mummoäiti heittäytyy ihan villiksi

Otsikko on inspiroitunut iity-n mahtavista pohdinnoista äitileimoista ja muusta. Olen aina miettinyt, että kun joku ryhmä nimetään ja sitten mietitään ja pohditaan, että mitä ilmiölle pitäisi tehdä, niin eikö voitaisi kysyä k.o. ihmisiltä itseltään? Että olisiko mitään järkeä esim. siinä, että vaikka maahanmuuttaja-asioista vastaavien ihmisten joukossa olisi jokunen (jos minä saisin toivoa, niin enemmistö) maahanmuuttaja? Jos vaikka joskus luotettaisiin siihen, että asianomainen tietää asiastaan paremmin kuin moni muu… Sanon vaan että go nuoret äidit, tällaisesta mummoäidistä saadaan ihan samanlainen negatiivinen lista aikaiseksi. Ja parhaansa tässäkin yritetään!

Tänään yritän parhaani mukaan rentoutua. Herra Hajamielinen ja neiti Tylleröinen ovat kaukana, kaukana kotoa miehen vanhempien luona, ja itselläni on tiedossa mm. tätä:

Kyllä, se on se sama pullo, joka korkattiin jouluaattona. Ja sitä riittää edelleen! (Kiitos loistavan WineBoy-korkin.) Kaukana ovat ne ajat kun  kuplivaa kaatui kitusiin pullotolkulla…

Tässä ylhäisessä yksinäisyydessäni nautin jämälohipastan, johon siis kippasin jämälohet jääkaapista pannulle, purkillinen luomukermaa perään, puntti persiljaa ja mukavasti mustapippuria. Keitetty pasta pannulle, kaikki sekaisin ja koko komeuden päälle tiristin vielä puolikkaan sitruunan mehut. Telkkarista tulee i-h-a-n-a dokkari englantilaisesta kartanoelämästä, shamppista on vielä vähän lasissa ja Budapestejä kipossa, tunnen itseni aivan vapaaherrattareksi. Sain viestin tuolta kaukaa (siis niin kaukaa kuin missä mies ja lapsi ovat) että siivoaminen on kiellettyä. No sehän sopii. 

Tähän on vielä pakko fiilistellä hyvää joulua…mulle! -kuva:

Acqua di Gioian kuorin jouluaattone papereista, DKoden kengät tilasin itselleni joululahjaksi Brandokselta (32€, jee!) ja kukka vähän DIY tyyppinen setti Lauran kukkakaupasta, jonne uskaltaa mennä, vaikkei Eiran mummo olisikaan 🙂

Seuraavaksi taidan tuijottaa ainakin yhden kauden Jeevesiä ja Woosteria rauhan ja hiljaisuuden vallitessa.

Hyvää joulunjatkoa edelleen toivotellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *