Nyt lipsahti

Niin kovasti kuin nyt olenkin koettanut olla tiedostava kuluttaja ja ihan todistettavasti olen tännekin kirjannut edellisen vaateostokseni (no se oli kyllä itselleni), niin nyt kyllä lipsahti.

Sinne jäivät jalot ajatukset kirppareista (mä olen niiiiiin huono kirppareiden suhteen) ja Kambodzan lapsista. Ja itseasiassa noissa taitaa lukea made on Cambodia…

Tylleröiselle kiskoessa housuja jalkaan tajusin, että ei, kyllä nämä vaatteet todella ovat pienenpuoleisia. Siihen kun lisätään harhaklikkaus googlessa, ja päätyminen Lindexin verkkkokauppaan, niin tämähän siitä seurasi:

Kuva: Lindex.com

Puolustuksekseni haluan sanoa, että tylleröiselle silloin muinoin hätäpäissäni (äitipäissäni) haalimani vaatteet ovat todella nyt käymässä pieneksi. Ja että harvoin todella pidän aivan erityisesti jostain lastenvaatteista. 

Minä en nimittäin ennen lapsen syntymää uskaltanut ostaa kuin yhden paidan ja yhden bodyn, ihan siitä syystä, että pelkäsin aika paljon, että jotain kamalaa saattaisi tapahtua. Ja koska tiedostin kauppojen olevan auki vielä lapsen syntymän jälkeen. Ja koska luulin, että meillä on kasapäin tuttavia, joilta perisimme jotain. Ja koska en halunnut haalia hirvittävästi etukäteen yhtään mitään.

No eihän niihin kauppoihin mitenkään pääse sen lapsen synnyttyä, jos takamus on tikattu niinkin tarkkaan kuin omani oli. Ja koska lapsi on ensimmäinen ja pää on ihan sekaisin. Eikä meillä ollut kasapäin tuttavia, joilta jotain perisimme, koska niillä kaikilla on omia samanikäisiä (ensimmäisiä, toisia ja kolmansia) lapsia. Ja sitten ne äitiyspakkauksen vaatteet eivät riittäneetkään. 

Joten, kun vihdoin pääsin liikkeelle, kuplassa leijuessani tömähdin lastenvaatemaailmaan. Ja siellä sitten haalin kaiken mahdollisen (joku tolkku sentään säilyi, en sentään mahdottoman) kokoon 74 saakka. Yhdistelmän äitihormonit, kaaressa puklaava, refluksivaivainen vauva ja pesukoneen jatkuva linkoaminen saa aikaan jonkinlaisen kauhun siitä, että jos vaikka vaatteet maailmasta lopahtaisivat noin vain puf. 

Ostin jo keväällä muutaman Camilla Lundstenin Littlephant -julisteen lapsosta ilostuttamaan, mutta enhän minä silloin tajunnut, että nämä ovat joku JUTTU. Tai siis epäilemättä jotain tajusin, mutta luulin näiden olevan ihan puhtaasti printtejä, mutta tuolla Littlephantin omilla sivuilla onkin kokonainen pikkufantin maailma. Oikein soma sellainen. 

Noissa on etäisesti jotain samaa kuin suosikissani Polkka Jamin printeissä. Polkka Jamin kunniaksi, he olivat ensin. 

Seuraavaksi aion taas suosia ainakin jollain tavalla kotimaista, ettei mukaeettisen kuluttajan omatunto liiaksi pääse soimaamaan.

9 kommenttia artikkeliin “Nyt lipsahti

 1. Joo. Mä törmäsin vähän samaan ongelmaan perjantaina… Silloin siis vielä osaa verkkokaupassa jäljellä. Mutta siis ne mitä en verkkokaupasta saanut, löytyi sitten kauppareissulla ihan Sellon Lindexistä. Toivottavasti löydät, jos ihastuit noihin yhtä ikihyviksi kuin minä 🙂

   

 2. Tämään kun juoksin Forumin läpi, kävin katsomassa myös Lindexillä, josko tuota liivihametta olisi ollut vielä jäljellä. Siellä ainakin oli vielä jonkin verran valikoimaa, ei tosin sitä liivimekkoa. Mutta ehkä ne bodyt, se oranssi takki ja kahdet housut nyt riittävät toviksi 😛

 3. Joo, vaikka en pahemmin erottelekaan tyttöjen ja poikien vaatteita, niin en mä kuitenkaan ihan mekkoa pojalle ostaisi. Mut noi legginsit! Ah!

 4. Joo, ehkä ei 🙂 Palaa sitten kertomaan, löysitkö jotain. Mä niin toivon, että löytäisit!

  Mä oon tyllerön vaatteita hankkinut varmaan enemmän poikien kuin tyttöjen osastolta, pojille kun tuntuu olevan vähän hillitympiä värejä ja muutenkin neutraalimpia kokonaisuuksia. Nyt kun vielä itse voi vaikuttaa siihen, ettei joka kolttu ole pinkki…

 5. Tää aina ihmetyttää näissä jutuissa: eikö se lapsen isä voi käydä hankkimassa niitä vaatteita?

 6. Itse tekstin kirjoittajasta en tiedä, mutta meidän pojan isä hyvä kun käy poikaa katsomassa kerran viikossa, eikä todellakaan mitään vaatteita silloin tuo – eli vierailija on hyvä ja ajattelee, ennen kuin möläyttelee – kaikki kun eivät katsos elä täydellisen söpössä ydinperheessä.

 7. Tessa, veit jalat suustani. Vaikka harva sikiää pyhästä hengestä, eli periaatteessa kaikilla lapsilla on isä, ei isä ole välttämättä läsnä. Josku voidaan vaan olla iloisia siitä, että isä on kiinnostunut lapsestaan, silloin jää kurahaalarit toiseksi.

  Ja nyt en halua viljellä suoloja kenenkään haavoihin, kun sanon, että oma Hajamieliseni on kyllä suorastaan lapsellisen innoissaan lastenvaatteista. Ja toisaalta, kun olemme sisaruslaumani kanssa olleet pieniä, meidän isä hoiteli aika ison osan meidän vaateostoksista. En tiedä miksi, ehkä vanhemmillani oli sellainen rahanjako. Isäni muuten saattaa edelleen ostaa minulle asusteita, huiveja, käsineita tms. Hänen makunsa on omani kanssa melko yhtenevä, klassinen. 

  Ehkä isät eivät vaan raportoi vaatteista blogeihin niin usein kuin äidit 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *