Kun lapsi nukkuu päiväunia, äiti tanssii pöydällä

Ei tanssi. Äiti tekee töitä tai koulujuttuja tai roikkuu netissä, ja silloin tällöin tekee vahingossa vähän kotihommiakin, mutta mieluiten äiti ASKARTELEE.

Hirveä näpertelynhimo iski ihan kesken kaiken viikonlopun. Mutta mitä sitä oikein tekisi? No tietenkin korvapuusteja ja karjalanpiirakoita taikataikinasta.

Askartelulaatikon uumenissa on virunut laatikollinen magneetteja, joten ajattelin, että näistä voisi saada aikaiseksi vaikka jääkaappimagneetteja. 

Taikataikinan valmistusperiaate on yksinkertainen, 2-2-1 eli vaikka 2dl vehnäjauhoja, 2dl suolaa ja 1 dl vettä. Perään loraus öljyä, niin muotoilu on helpompaa. Itse tein puolta pienemmän setin.  Taideteokset kuivatetaan uunissa 125 asteen lämmössä n. tunnin tai huoneilmassa n. vuorokausi. Taikinaa voi värjätä esim. elintarvikeväreillä kun se on vielä pehmeää ja kuivattamisen jälkeen sitä voi maalata vaikka vesi-/peitevärein. Itse lisäsin paistamisen jälkeen vielä vähän väriä pintaan.

Taikataikinan parhaita puolia on sen myrkyttömyys, joten aika nuoressakin seurassa voi taiteilla vaikka minkälaisia hienouksia. Toinen hyvä puoli on se, että materiaalit on aika helposti saatavilla, jos nimittäin inspiraation iskiessä ei pääse juuri samalla hetkellä ostamaan polymeerimassaa.

Riisipuuro on kuorittuja seesamin siemeniä ja puuliimaa, korvapuustien sokeri on suolaa, koska oikea sokeri sulaisi uunissa. Tekeleiden koko on n.2,5-3 cm, mulle se on jo näpertelyn huipulta.

Ajattelin sipaista näiden päälle vielä kiiltävää askartelulakkaa ja sitten magneetit taustalle. Ja sitten varmaan pitää askarrella joku pieni uunipeltiä muistuttava juttu. Voikohan magneettimaalia ja liitutaulumaalia vetää päällekäin..? Ehkä ei. 

Seikkailut jatkuvat.

4 kommenttia artikkeliin “Kun lapsi nukkuu päiväunia, äiti tanssii pöydällä

 1. Olen itse yrittänyt saada kauniita korvapuusteja aikaiseksi taikataikinasta, mutta en vaan osaa. Miten ihmeessä olet saanut nuo näyttämään noin aidoilta? Miten saat taikinarullasta näkymään nuo kerrokset? Mulla meni leikatessa nuo kerrokset niin yhteen, ettei se enää näyttänyt korvapuustilta.

  Mulla oli aikeissa tehdä ulkomaalaiselle kaverille muistoksi juurikin piirakka- ja korvapuustimagneetit, mutta…

  Help!

  Kiitos.

 2. No hei!

  Kerrokset pysyivät irti toisistaan leikatessa varmaan ihan sen ansiosta, että välissä on siis ihan oikeaa kanelia 🙂 Eli tasaisesti levität kanelia ennen rullausta, ja leikkaat tosi terävällä veitsellä. Veitsen kärjellä kerroksia voi sitten vielä varovasti järjestellä. Ja tietty pitää leikata niinkuin oikeatkin puustit, eli niinkuin tähän malliin: / /  / ja sitten litistetään siitä kapeimmasta kohdasta, mutta tämän siis varmaan jo tiesitkin 🙂

  Toivottavasti ohjeista on apua, mukavaa askartelua!

  • Mullakin oli kanelia, mutta ehkä sitten liian tylsä veitsi tai liian lötkö taikina. Pitääpä vielä viilata reseptiä ja taitojakin. Kiitos!

   •  

    Joo, tosiaan taikinan pitää olla sellaista muovailuvahamaista, ei missään nimessä erityisen kostean tuntuista. Mieluummin puoli teelusikallista öljyä kuin vettä. Toivottavasti nyt onnistuu 🙂

     

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *